Top Jupiler League laat het massaal afweten

Het was niet de avond van de hooggeklasseerde ploegen in de Jupiler League. Door het vele puntenverlies in de top steeg MVV van de zesde naar de derde plaats en gaat het aan de leiding in de stand om de derde periodetitel. Go Ahead Eagles leed in dubbel opzicht verlies.

TOP Oss-RKC Waalwijk 2-2Koploper RKC bleef voor de tweede keer op rij steken op 2-2. De mannen van coach Zeljko Petrovic bogen in Oss nog wel een 1-0 achterstand (doelpunt Erik Quekel) om in een 2-1 voorsprong. Marvin Ogunjimi en invaller Kevin Vink leken RKC met hun goals de winst te schenken, maar TOP Oss toonde andermaal aan dat de koploper niet onaantastbaar is. Revi Rosalia profiteerde van een misverstand en zorgde voor 2-2.

FC Eindhoven-Go Ahead Eagles 2-0Go Ahead Eagles ging verrassend onderuit in Eindhoven. De gasten hadden de laatste vier wedstrijden gewonnen en leken hard op weg de derde periodetitel in de wacht te slepen. Fabio Caracciolo deed Go Ahead pijn door twee keer te scoren. Go Ahead staat nog wel tweede in de Jupiler League, maar moest de koppositie in de periodestand afstaan aan MVV.

FC Zwolle-FC Dordrecht 1-1FC Zwolle liet de kans liggen koploper te worden in de periode. Marcel Kleizen schonk de thuisclub na veertien minuten spelen nog wel een 1-0 voorsprong, maar FC Dordrecht maakte in de persoon van Mounir Biyadat nog in de eerste helft gelijk.

MVV-FC Den Bosch 2-1MVV is de grote winnaar geworden van de zeventiende speeldag in de Juipler League. De ploeg van coach Robert Maaskant versloeg concurrent FC Den Bosch met 2-1 en maakte een mooie sprong op de ranglijst én staat er het beste voor in de strijd om de derde periode. Peter van den Berg scoorde namens Den Bosch na negen minuten in eigen doel. Berry Maguire maakte dat foutje ongedaan door voor 1-1 te zorgen. Topscorer Gunther Thiebaut maakte echter weer eens het verschil. Met zijn dertiende seizoenstreffer leidde de Belgische spits MVV naar de 2-1 zege.

FC Omniworld-FC Volendam 1-1Volendam kwam op bezoek bij Omniworld niet verder dan 1-1. Abdelhali Chaiat zette de gasten uit een omstreden vrije trap nog wel op voorsprong, maar de wedstrijd eindigde onbeslist. Sander Duits verzorgde de gelijkmaker door eveneens raak te schieten uit een vrije trap: 1-1.

BV Veendam-Helmond Sport 0-1Veendam kwam voor eigen publiek een snelle achterstand tegen Helmond Sport niet meer te boven. Daardoor was de goal van Peter Uneken na 21 minuten spelen voor de gasten voldoende voor drie punten.

RBC Roosendaal-FC Emmen 4-0RBC zette de hoogste score neer. De Roosendalers rekenden in de eerste helft al af met Emmen. Kees Kwakman opende de score, waarna Jeffrey Vlug en Sasa Stojanovic vlak voor rust de stand naar 3-0 tilden. Sven Delanoy voegde daar in de tweede helft nog een fraai doelpunt aan toe.

SC Cambuur-Leeuwarden-Haarlem 1-3In de onderste regionen won Haarlem vrij eenvoudig van Cambuur. De thuisclub kwam in de slotfase nog terug tot 1-2 door een doelpunt van René van der Weij, maar dat was bij lange na niet genoeg voor een positief resultaat. Haarlem pakte drie punten door goals van Marvin Wijks, Xavier Amanda en Mitchell Burgzorg.