TOP Oss verrassende favoriet voor laatste ticket play-offs

In een rechtsreeks duel met RBC heeft TOP Oss een voorschot genomen op de achtste plaats in de eindklassering van de Jupiler League die recht geeft op deelname aan de play-offs.

TOP Oss verrassende favoriet voor laatste ticket play-offs

RBC Roosendaal-TOP Oss 0-1RBC had voor eigen publiek een voorschot kunnen nemen op de play-offs, maar liet het tegen directe concurrent TOP Oss lelijk afweten. Na een half uur opende Brahim Bouhadan de score namens de gasten en dat bleek voldoende voor de winst. RBC kon de achterstand niet goedmaken, zeker niet nadat Petr Dragoun in de 71ste minuut een rode kaart had gekregen.

FC Zwolle-FC Emmen 1-1FC Emmen stond op gelijke hoogte met RBC en TOP, maar moest toegeven op de winnaar van het Brabantse onderonsje. Bas Dost opende nog wel de score namens de gasten. Zwolle, dat al zeker is van deelname aan de play-offs, kwam vlak na rust op gelijke hoogte via Niklas Moisander.

FC Omniworld-Go Ahead Eagles 0-4Omniworld zag het laatste sprankje hoop op de play-offs vervliegen door een afstraffing tegen Go Ahead Eagles. Joey van den Berg opende pas in de 68ste minuut de score voor de periodewinnaar, maar daarna ging het snel. Sjoerd Ars, Ahmed Ahahaoui en Orlando Smeekes voerden de score op tot 0-4.

SC Cambuur-Leeuwarden-Helmond Sport 5-1Helmond Sport mag dan zeker zijn van de play-offs, de ploeg liet in Leeuwarden niet blijken iets te zoeken te hebben in die promotiestrijd. Cambuur liep met liefst 5-1 over de Helmonders heen. Met twee doelpunten was Marinus Dijkhuizen het meest op schot namens de Friezen.

Haarlem-MVV 0-0Zonder topscorer Gunter Thiebaut maakte ook MVV geen indruk in de aanloop naar de play-offs. In Haarlem bleef de ploeg van scheidend trainer Robert Maaskant steken op 0-0. Door het gelijkspel zal Haarlem als laatste eindigen in de Jupiler League.

Fortuna Sittard-ADO Den Haag 2-2Wesley Verhoek hielp ADO twee keer aan een voorsprong in Sittard, maar Fortuna sleepte er in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen toch nog een gelijkspel uit. Joep op den Kamp en Cédric Olondo tekenden voor de doelpunten.

FC Eindhoven-AGOVV Apeldoorn 4-1FC Eindhoven verzekerde zich er tegen AGOVV van dat het niet als laatste zal eindigen in de Jupiler League. De Eindhovense aanvallers wisten wel raad met de veelgepasseerde defensie van AGOVV. Kevin Diaz (2), Fabio Caracciolo en Guy Dufour vonden het net.

Bekijk hier al onze video's