Toppers tweede periode laten punten liggen

In de strijd om de tweede periodetitel van de Jupiler League maakte MVV een einde aan de goede reeks van FC Volendam. Fortuna Sittard en BV Veendam verzuimden optimaal te profiteren van die misstap.

MVV-FC Volendam 2-0Na drie zeges op rij ging FC Volendam onderuit in Maastricht. MVV was met 2-0 te sterk in De Geusselt. Gunter Thiebaut was weer eens trefzeker voor de ploeg van coach Robert Maaskant. De Belgische spits opende in de 55ste minuut met zijn negende seizoenstreffer de score. Landgenoot Alexandre Bryssinck verdubbelde binnen tien minuten de score. Ondanks de nederlaag blijft Volendam koploper in de tweede periode.

FC Omniworld-BV Veendam 0-0Doordat BV Veendam op bezoek bij FC Omniworld niet verder kwam dan 0-0, liet het de kans liggen medekoploper te worden in de strijd om de tweede periode. Door het gelijkspel blijft Veendam steken op zeven punten uit vier periodeduels. Dat zijn er twee minder dan FC Volendam.

FC Eindhoven-FC Dordrecht 1-3FC Dordrecht maakte geen fout op bezoek bij hekkensluiter FC Eindhoven. De thuisclub, die dinsdag nog verrassend Vitesse uit het bekertoernooi kegelde, kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Kevin Diaz. Eddy Putter trok de stand gelijk vanaf de strafschopstip en nam ook de beslissende 1-3 voor zijn tekening. Tussendoor had Moussa Kalisse Dordrecht aan de leiding gebracht.

AGOVV Apeldoorn-Helmond Sport 3-1Helmond Sport liet de kans liggen om aansluiting te vinden bij de top van de Jupiler League. AGOVV Apeldoorn maakte een 1-0 achterstand (doelpunt Jordan Remacle) ongedaan en won verdiend met 3-1. Ruud ter Heide verzorgde de gelijkmaker, waarna goals van Jeremy Bokila en Koen Garritsen de thuisclub de drie punten bezorgden.

FC Emmen-Fortuna Sittard 1-1Ook na het onderlinge duel op sportpark Meerdijk staan FC Emmen en Fortuna Sittard gelijk in punten. Robbie Haemhouts zette de thuisclub op voorsprong. Tien minuten voor tijd zorgde Jürgen Heinrichs voor 1-1. Emmen en Fortuna hebben na tien speeldagen ieder twaalf punten.

Haarlem-RBC Roosendaal 1-1RBC Roosendaal kwam op voorsprong in Haarlem, maar mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen met een gelijkspel. Sasa Stojanovic zorgde na terugleggen van Danny Guijt voor 0-1. Daarna kregen de gasten het moeilijk. Twintig minuten voor tijd kwam Haarlem langszij via een uithaal van invaller Özkan Özmen. Kort daarop moest RBC-doelman Rodney Ubbergen met een rode kaart van het veld. Hoewel Haarlem met een man meer aanzette voor de winst, deelden beide ploegen de punten.