Topscorer Steijn wil scoren op Old Trafford: 'Daar droom je als kind van'

Sem Steijn was zondag opnieuw belangrijk voor FC Twente. De middenvelder scoorde twee keer en mag zich topscorer van de Eredivisie noemen. Na afloop kijkt Steijn alweer vooruit naar het duel met Manchester United.

Almere City FC
0 - 5
FC Twente
FC Twente

De 0-5 overwinning op Almere City leek overtuigend, maar vooral in de eerste helft was daar geen sprake van. Het spel van de bezoekers verliep stroef en Almere was een aantal keer gevaarlijk. 'We speelden zeker niet best', reageerde Steijn na afloop bij ESPN. 'We gaven teveel weg, we moeten goed kijken waar dat aan lag.'

Dat FC Twente toch met een 0-2 voorsprong ging rusten, kwam door de twee treffers van Steijn. 'Die waren belangrijk, de doelpunten vielen op een goed moment. De eerste was technisch knap gekopt en ook de tweede was een goede goal en vooral heel lekker voor rust.'

Door zijn twee treffers mag Steijn zich voorlopig de topscorer van de Eredivise noemen, maar de middenvelder wil meer. 'Dat is niet gek, maar ik wil het graag beter doen dan vorig seizoen (zeventien goals red.). Zowel persoonlijk als met FC Twente.'

Woensdag speelt Steijn met zijn ploeg in de Europa League op Old Trafford tegen Manchester United. 'Dat is een tegenstander met iets meer kwaliteit. We moeten aan de bak, maar het is een hele mooie pot om te spelen. Daar droom je van als kind. Het zou wat zijn als ik daar een bal binnenschiet.'