Totale transferuitgaven Real Madrid richting 175 miljoen

Zondagavond kwam de recordtransfer van Gareth Bale definitief rond. Real Madrid gaf deze transferzomer daardoor meer geld uit dan welke club dan ook. Tottenham Hotspur roerde zich ook flink op de spelersmarkt.

Totale transferuitgaven Real Madrid richting 175 miljoen

Door de transfer van Bale van naar verluidt 99 miljoen euro is Real Madrid nu de club die dit seizoen het meeste geld spendeerde op de transfermarkt. De totale uitgaven komen nu uit op een kleine 175 miljoen. Naast Bale werden ook Isco en Asier Illarramendi overgenomen voor flinke bedragen. Beide Spanjaarden hadden een prijskaartje van dertig miljoen. De Spaanse verdediger Daniel Carvajal en de Braziliaanse middenvelder Casemiro werden bovendien aangetrokken voor een totaalbedrag van 12,5 miljoen.

AS Monaco gaf dankzij de gefortuneerde Russische eigenaar Dmitry Rybolovlev deze zomer ruim 166 miljoen uit aan transfers, waarmee het achter Real Madrid de tweede plaats bezet. De duurste aankoop van Monaco was Falcao, die Atlético Madrid zestig miljoen opleverde.

Tottenham bezet qua transferuitgaven deze zomer de derde plaats. The Spurs spendeerden ruim 120 miljoen aan nieuwe spelers. Christian Eriksen en Nacer Chadli werden overgenomen van respectievelijk Ajax en FC Twente , maar de duurste speler was Erik Lamela (foto). Hij kwam voor dertig miljoen over van het Italiaanse AS Roma. Vlad Chiriches, Roberto Soldado, Paulinho en Étienne Capoue zijn de andere aanwinsten.

Tegenover de extreme uitgaven staan bij Tottenham echter ook veel inkomsten. In totaal verkocht de club uit Londen voor een kleine 130 miljoen aan spelers. Alleen het Russische Anzhi wist nog meer geld te generen uit verkopen deze zomer. De voormalige club van Guus Hiddink haalde 136 miljoen op door bijna de voltallige selectie te verkopen.

Op Bale maakt Tottenham een gigantische winst. Medio 2007 werd de linkspoot voor circa acht miljoen euro overgenomen van Southampton. In zes jaar tijd zijn The Spurs erin geslaagd de waarde van de Welshman meer dan te vertienvoudigen.

In het seizoen 2009/2010 gaf Real Madrid nog meer geld uit dan dit seizoen. Toen werd er een kleine 260 miljoen gespendeerd op de transfermarkt. Destijds trok de club onder meer Kaká, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Karim Benzema en Esteban Granero aan. Een garantie voor de landstitel bleek dat niet. FC Barcelona werd destijds kampioen met drie punten voorsprong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen