Tottenham Hotspur houdt gelijke tred met Chelsea

Chelsea heeft de eerste punten laten liggen. In de stadsderby hield een resoluut Tottenham Hotspur stand op Stamford Bridge (1-1).

In tegenstelling tot Chelsea kent Tottenham een moeizame start van het seizoen. Transferperikelen rond Dimitar Berbatov hingen als een donkere wolk boven het duel op Stamford Bridge, waar The Spurs sinds februari 1990 niet meer hadden gewonnen. Voor Tottenham Hotspur was het gelijkspel een opsteker.

Chelsea had moeite met de sterk gegroepeerd spelende gasten. Een ongelukkige treffer bood uitkomst voor The Blues. Een mislukte poging van Spurs-aanvaller Darren Bent een corner te verwerken verdween via Juliano Belletti achter keeper Heurelho Gomes. De ongelukkige aanvaller nam op slag van rust revanche door de 1-1 te maken die Tottenham in de tweede helft met succes verdedigde.