Tottenham is vrijwel kansloos maar klopt Liverpool

Liverpool heeft voor het eerst in zes competitiewedstrijden punten moeten inleveren. Op White Hart Lane was de koploper van de Premier League heer en meester en toch moest het met een 2-1 nederlaag naar huis na een raar duel met Tottenham Hotspur.

Liverpool had eigenlijk geen enkele last van de opkrabbelende Londenaren. Vooral in de eerste helft was het verschil enorm. Het enige dat de gasten nalieten, was meer scoren. Het bleef nu bij de snelle goal die Dirk Kuijt maakte. En wat voor één!Kuijt kreeg de bal in de derde minuut bijna op achterlijn in bezit en schoot zo ongenadig hard, dat doelman Gomes de raket alleen langs hoorde suizen en bij de tweede paal zag inslaan. Liverpool kreeg daarna meer kansen, maar verzuimde de machteloze Spurs op afstand te zetten.Ook na rust had de tweede moeten vallen. Steven Gerrard raakte paal en lat en Kuijt mikte net te hoog. Het onheil kondigde zich aan met een eigen goal van Jamie Carragher, die doelman José Manuel Reina koppend verraste en Tottenham zowaar een punt leek te bezorgen.Maar het werd nog fraaier voor manager Harry Redknapp. In de laatste minuut volgde zelfs nog het winnende doelpunt. Invaller Roman Pavlioetsjenko schoot na een redding van Reina de 2-1 tegen de touwen, waardoor Tottenham zeven punten uit drie duels onder Redknapp haalde.Liverpool is nu op doelsaldo voorbij gestreefd door Chelsea en moet het doen met de tweede plaats. Tottenham Hotspur heeft de laatste plaats voorlopig overgedaan aan Bolton Wanderers. </p><p>