Tottenham ontsnapt aan blamage, belangrijke primeur Kadioglu

Reacties

Tottenham Hotspur en Brighton & Hove Albion hebben zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. Beide teams moesten diep gaan, met name Tottenham ontsnapte.

Tottenham ontsnapt aan blamage, belangrijke primeur Kadioglu
© Pro Shots
Coventry City
Coventry City
1 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tegen Championship-club Coventry City, met Milan van Ewijk achterin, leek het mis te gaan voor Tottenham. In de 63ste minuut werkte Brandon Thomas-Asante binnen na een voorzet vanaf links. Kort daarvoor had Spurs-manager Ange Postecoglou toch maar sterspelers Heung-min Son en James Maddison ingebracht.

Vervolgens werd ook Dejan Kulusevski ingebracht en met meerdere sterspelers binnen de lijnen viel toch het doek voor Coventry. Van Ewijk kwam twee minuten voor tijd net te laat om Djed Spence van het scoren te houden, enkele minuten later maakte Brennan Johnson met een slim stiftje aan alle onzekerheid een einde voor Tottenham, waar Micky van de Ven buiten de selectie was gelaten.

Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
3 - 2
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Coach Fabian Hürzeler deed geen beroep op de Nederlanders van Brighton. Bart Verbruggen, Mats Wieffer, Joël Veltman en Turkse international Ferdi Kadioglu begonnen allemaal op de bank. Van de Brighton-bekenden had Yankuba Minteh wel een basisplek.

Hoewel Brighton controle had, bleef Wolverhampton terug in de wedstrijd komen. Na de 2-0, via Carlos Baleba en Simon Adingra, scoorde Gonçalo Guedes vlak voor rust. Toen Kadioglu als invaller zijn eerste doelpunt voor Brighton maakte, leek het duel wel gespeeld. Keeper Jason Steele, de vervanger van Verbruggen, ging echter knullig in de fout.

De Engelsman leek zich te verslikken in de bal en gaf het speeltuig zo weg op een paar meter van zijn eigen doel. Via via kwam de bal bij Tommy Doyle, die keihard inschoot voor de aansluitingstreffer. Zo maakte de concurrent van Verbruggen een slechte beurt, maar fataal werd het niet. Het bleef bij 3-2, waardoor Brighton doorgaat in de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.