Trainers in Bundesliga jonger dan ooit tevoren

De start van het nieuwe Bundesliga-seizoen levert meteen een primeur op. Nog nooit waren de hoofdtrainers van de achttien clubs gemiddeld zo jong als in deze jaargang.

Trainers in Bundesliga jonger dan ooit tevoren

De gemiddelde leeftijd van de Bundesliga-coach ligt dit seizoen op 48 jaar. Liefst tien van de achttien oefenmeesters zijn jonger dan vijftig jaar, onder wie Fred Rutten (Schalke 04, 45 jaar), Jürgen Klinsmann (Bayern München, 44) en Jürgen Klopp (Borussia Dortmund).

Laatstgenoemde is met 41 jaar de benjamin onder de trainers en staat symbool voor de verjonging in het trainersgilde in de laatste jaren. Van alle achttien trainers is Felix Magath de oudste. De coach van VfL Wolfsburg is 55 jaar.

Het Bundesliga-seizoen wordt vrijdagavond geopend met de kraker tussen Bayern München en het Hamburger SV van trainer Martin Jol (52).

In totaal zijn er deze jaargang achttien Nederlanders actief op en langs de Bundesliga-velden. Een overzicht:

Hamburger SVNigel de Jong, Joris Mathijsen, Romeo Castelen, Martin Jol (trainer), Cornelis Jol (assistent-trainer), Ricardo Moniz (assistent-trainer)Hannover 96Arnold BrugginkSchalke 04Orlando Engelaar, Fred Rutten (trainer), Youri Mulder (assistent-trainer), René Eijkelkamp (assistent-trainer)Bayern MünchenMark van BommelVfB StuttgartKhalid BoulahrouzBorussia MönchengladbachRoel Brouwers, Patrick Paauwe, Tobias Levels, Jos Luhukay (trainer).Arminia BielefeldMichael Lamey

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen