Trainerswissel Leverkusen betaalt zich uit

Bayern München onderstreepte de hegemonie in de Bundesliga. De kampioen versloeg de naaste achtervolger VfB Stuttgart met 2-1. Giovane Elber was de grote man bij Bayern München. De Braziliaanse aanvaller richt zijn pijlen op de Duitse topscorertitel en zette met twee treffers een stap in de goed richting. Zijn concurrent Thomas Christiansen van VfL Bochum kwam in het duel met Hamburger SV tot één doelpunt (1-1).

Trainerswissel Leverkusen betaalt zich uit

Borussia Dortmund, met Stuttgart in de race op een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League, profiteerde slechts half. De ploeg van Matthias Sammer kwam bij 1. FC Kaiserslautern niet verder dan 0-0. Voor de thuisploeg van Erik Gerets was dat een welkom punt in de strijd tegen degradatie. Het was namelijk voldoende om degradatie te ontlopen.

Bayer Leverkusen zette een belangrijke stap in de richting van handhaving. De eerste wedstrijd onder nieuwe trainer Klaus Augenthaler, die deze week werd aangesteld, eindigde in een ruime overwinning. 1860 München verloor door toedoen van Daniel Bierofka, Dimitar Berbatov en Marko Baric met 3-0.

De ruime overwinning bracht Leverkusen boven de streep. Het ging ten koste van Arminia Bielefeld, dat met 3-0 ten onder ging bij Hansa Rostock. De andere degradatiekandidaten Borussia Mönchengladbach en Hannover 96 hielden elkaar met 2-2 in evenwicht.

In de strijd om UEFA Cup-voetbal pakte Werder Bremen drie punten en 'verloste' daarmee Schalke 04 van de Europese illusie (2-1). VfL Wolfsburg boekte een 2-0 overwinning. Het ging ten koste van Hertha BSC, dat daarmee buiten de prijzen dreigt te vallen.

Bekijk hier al onze video's