Transferdagboek 14/01: Hazard, Mertens en Cahill

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 14/01: Hazard, Mertens en Cahill

Volgens goed gebruik vertolkt Chelsea een hoofdrol in deze aflevering van het transferdagboek. The Blues mogen de koppositie op de markt wellicht zijn kwijtgeraakt aan Manchester City, maar zijn nog altijd iedere transferperiode goed voor een aantal topaankopen. De naam van Eden Hazard blijft maar rondzingen op Stamford Bridge.

De Londenaren zijn al tijden met het Franse Lille in gesprek over een transfersom voor de talentvolle Belgische aanvallende middenvelder. Maar vooralsnog liggen vraag en aanbod te ver uit elkaar, zo lijkt het. Chelsea is naar verluidt bereid om dertig miljoen op tafel te leggen, maar Lille verlangt zo'n tien miljoen euro meer voor zijn sterspeler. Zo meldt L'Équipe.

Mochten de clubs er niet uitkomen, kon Chelsea de aandacht zomaar eens verleggen naar onze eigen Eredivisie. Verschillende Engelse tabloids noemen de naam van Dries Mertens. De Belg wordt neergezet als smaakmaker op de Nederlandse velden en is, niet geheel onbelangrijk, waarschijnlijk beter te betalen.

When you are looking for a winger – but don’t want to be paying Eden Hazard prices – you may want to take a look, is het advies van CaughtOffside. Overigens schat het medium de kans op een vertrek van Mertens uit Eindhoven niet al te groot.

Ondertussen is de transfer van Gary Cahill naar Chelsea nog altijd niet geheel rond. De smaakmaker van Bolton Wanderers leek aanvankelijk al vandaag (zaterdag) zijn debuut te kunnen gaan maken in de ploeg van trainer André Villas-Boas, in de wedstrijd tegen Sunderland, maar zijn overgang heeft flinke vertraging opgelopen.

Overigens hoeft het niet per definitie negatief uit te pakken voor de Londenaren wanneer Cahill pas na het weekeinde definitief tekent: in dat geval kan Cahill zaterdag nog gewoon in actie komen voor Bolton. The Trotters spelen namelijk tegen Manchester United, een concurrent van The Blues.

Queens Park Rangers meldde zich al bij Chelsea voor Alex, maar de oud-PSV'er wil zelf liever naar Frankrijk. Het steenrijke Paris Saint-Germain zou wel eens de nieuwe club van de Braziliaanse krachtpatser kunnen worden, meldt de Engelse pers. In Parijs is voormalig Chelsea-trainer Carlo Ancelotti tegenwoordig de trainer. Onder de Italiaan kreeg Alex veel speeltijd bij Chelsea.

Aanvaller Collins John gaat naar verluidt op avontuur in Iran. De tweevoudig international van Oranje kan voor een half jaar terecht bij Mes Sarcheshmeh, de hekkensluiter van de Iraanse competitie. De oudere broer van FC Twente-speler Ola John is pas 26 jaar. Ook Collins John speelde voor FC Twente, waarna hij in hoog tempo een flink aantal clubs versleet: Fulham, Leicester City en Watford in Engeland, NEC in Nederland, SV Roeselare uit België, Chicago Fire in de VS en Qäbälä PFK in Azerbeidzjan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen