Transferdagboek 20/8: Rafa, Huntelaar en Lukaku

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 20/8: Rafa, Huntelaar en Lukaku

Het einde van de transferperiode is in zicht. Met nog slechts elf dagen handelstijd neemt de kans op opportunistische paniekbeslissingen bij menig technisch directeur toe. Daarom ook vrijdag weer een goedgevulde editie van ons transferdagboek.

We starten in Arnhem. De scouts van Vitesse vliegen in Georgische – en Russische – privéjets heel de wereld rond. Toch zijn er ook spelers die zelf de gang naar de Gelredome maken. Anonieme bronnen melden vanuit het Arnhemse struikgewas dat Klaas-Jan Huntelaar in het Vitesse-stadion is gesignaleerd. De komst van Afonso Alves kunnen we overigens naar het Georgische rijk der fabelen verwijzen.

Van Arnhem naar Madrid is anno 2010 slechts een kleine stap. Rafael van der Vaart is bij De Koninklijke nog steeds gebrand op het veroveren van een basisplaats. Of de Nederlandse middenvelder daar in gaat slagen, is nog maar de vraag. De concurrentie komt met Sami Khedira en Mesut Özil voornamelijk uit Duitsland, tevens het land waarnaar Van der Vaart volgens Bild zal terugkeren. Voormalig werkgever Hamburger SV is geïnteresseerd. Een rentree bij Die Rothosen sluit de 'Rafa' op voorhand niet uit. 'Voor mij zal HSV altijd een optie zijn.'

Romelu Lukaku wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid. Ajax kijkt volgens The Sun al naar de toekomst en hoopt de 17-jarige Anderlecht-spits nu al gunstig te stemmen. Mocht de Uruguayaanse topspits Luis Suarez vertrekken, zien de Amsterdammers Lukaku als de ideale vervanger. Nu maar hopen dat de verstandige vader van Lukaku een overgang naar Amsterdam verkiest boven een tochtje naar Madrid.

De Braziliaan Robinho voelt zich niet op zijn plaats bij Manchester City. Dat gevoel is overigens wederzijds, de grootverdiener mag vertrekken bij The Citizens. The Guardian weet dat Besiktas de aanvaller graag wil toevoegen aan de selectie. Naar verluidt bedraagt het openingsbod een slordige twintig miljoen euro.

We sluiten vandaag af met Tottenham Hotspur. William Gallas is volgens de Daily Mirror dicht bij het zetten van zijn handtekening onder een verbintenis. Alleen een medische keuring kan zijn komst naar The Spurs nog verstieren. Steven Pienaar wordt mogelijk de tweede aanwinst van de Londense club in zeer korte tijd. Bij Everton spuugde de fax een eerste Tottenham-bod van rond de zeven miljoen euro uit. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's