Transferdagboek 26 juni: Villa, Keirrison en Huntelaar

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Frank Rijkaard kan ieder moment twee nieuwe spelers verwelkomen bij Galatasaray. Leo Franco is de nieuwe doelman, schrijven Spaanse media. De 32-jarige Argentijn verlaat Atlético Madrid en tekent transfervrij bij de Turkse club. Franco was de laatste vijf jaar vaste waarde in het doel van Atlético, waar zijn contract deze zomer afloopt. En John Mensah verruilt Olympique Lyon voor Galatasaray. Volgens L'Equipe heeft de club uit Istanbul vier miljoen euro over voor de 26-jarige Ghanese verdediger, die tijdens zijn eerste seizoen bij l'OL weinig aan spelen toekwam vanwege een blessure.

Transferdagboek 26 juni: Villa, Keirrison en Huntelaar

Hij is veruit de populairste speler in deze rubriek. Vandaag staat Klaas-Jan Huntelaar in de belangstelling van Manchester United. Volgens The Manchester Evening News is de spits van Real Madrid in beeld om de voorhoede van The Mancunians te versterken na het vertrek van Carlos Tévez en Cristiano Ronaldo. En omdat het voor Man Utd nogal lastig blijkt Karim Benzema over te nemen van Olympique Lyon, denkt de Engelse club meer succes te hebben in Madrid.

Volgens The Daily Mirror heeft Manchester United ook David Villa in het vizier. De Spaanse spits zou de eerste keus van Alex Ferguson zijn, die van plan is 45 miljoen euro te bieden aan Valencia. Dat de 48-voudig international het liefst in Spanje wil voetballen, interesseert de Schotse coach blijkbaar niet.

Nog meer Villa. Barcelona heeft een extra troef in de jacht op de spits. De Spaanse kampioen heeft de eerste optie op Keirrison, de talentvolle en veelscorende aanvaller van Palmeiras. Barcelona is volgens Rac1 bereid 10 tot 15 miljoen euro te betalen voor de twintigjarige aanvaller, om deze vervolgens te betrekken in de transfer van Villa. K9 maakte sinds januari 24 doelpunten in 35 duels namens Palmeiras.

Ten slotte droomt Robinho in MEN hardop over zijn nieuwe collega's in de voorhoede van Manchester City, met de al aangetrokken Roque Santa Cruz en de begeerde Samuel Eto'o en Carlos Tévez. 'Een speler als Santa Cruz is heel welkom, en ik hoorde dat een deal met Carlos heel snel gedaan zal zijn. Dat zou fantastisch zijn, want Tévez is een toptalent, ik speel heel graag met hem. Nu hoop ik dat we ook nog Eto'o kunnen strikken.'

Bekijk hier al onze video's