Transferdagboek 2/7: Gerrard, Ramires en Zlatan

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Dat José Mourinho een middenvelder wil halen naar Real Madrid mag inmiddels bekend zijn. En nadat eerder Bastian Schweinsteiger al in verband werd gebracht met een overgang naar Bernabeu lijkt nu ook Steven Gerrard de voornaamste kandidaat de wens van de Portugese coach in te willigen. Liverpool heeft volgens Marca een bod van 25 miljoen euro ontvangen.

Transferdagboek 2/7: Gerrard, Ramires en Zlatan

AC Milan spreekt tegen dat gesproken wordt over een transfer van Luis Fabiano. 'Op dit moment lopen er geen onderhandelingen. Laten we hem de gelegenheid geven zich te concentreren op het WK', zegt vice-voorzitter Adriano Galliani. De Rossoneri zitten wel verlegen om een spits. Galliani heeft het over Zlatan Ibrahimovic, wiens overgang overigens gevoelig zou liggen, omdat hij eerder uitkwam voor stadgenoot Inter. 'Hij is een grote speler, echt groots. Maar we moeten eerst verkopen.'

Bij genoemde rivaal en Champions League-winnaar Internazionale heeft ook de nieuwe trainer Rafael Benítez zijn verzoeken gedeponeerd bij voorzitter Massimo Moratti. Volgens Gazzetta della Sport wil de Spaanse coach graag de beschikking krijgen over Ramires. Benfica hing een prijskaartje van vijftien miljoen euro om de nek van de Braziliaan. Bayern München en Chelsea zijn volgens A Bola ook in de markt.

Arsenal wil ruim tien miljoen euro neerleggen voor Per Mertesacker, zo weet The Sun. De Duitse international kwam als kandidaat bovendrijven dankzij de positieve rapporten van scout Steve Rowley, die Mertesacker regelmatig aan het werk zag bij Werder Bremen.

Zijn WK-deelname levert Tae-Se Jong een transfer naar Europa op. Althans, volgens Nikan Sports gaat de Noord-Koreaanse international zijn kunsten vertonen bij het uit de Bundesliga gedegradeerde VfL Bochum. Met de transfer zou een bedrag van 250.000 euro zijn gemoeid.

Bekijk hier al onze video's