Transferdagboek 5/7: Huntelaar en Stekelenburg

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Bayern München heeft een uitstekend seizoen achter de rug, toch zijn er zorgen over de defensie. Hans-Jörg Butt was de eerste keus onder de lat, maar trainer Louis van Gaal zou de 36-jarige doelman deze zomer willen vervangen. Maarten Stekelenburg (foto onder) is volgens Kicker de favoriet voor Van Gaal, toch zijn er naast de Ajax-doelman nog andere kandidaten in beeld.

Transferdagboek 5/7: Huntelaar en Stekelenburg

Zo meldt het Portugese A Bola dat Eduardo dos Reis Carvalho van Sporting Braga dicht bij een akkoord met Bayern is, terwijl L'Equipe weet dat Stéphane Ruffier (AS Monaco) gevolgd wordt door de club uit München. Een vierde kandidaat is Manuel Neuer, maar Schalke 04 wil de eerste doelman van Duitsland volgens Kicker niet laten vertrekken naar de landskampioen.

Klaas-Jan Huntelaar, ploeggenoot van Stekelenburg bij Oranje, zou deze zomer ook weleens van club kunnen verwisselen. Nadat eerder Fenerbahçe al interesse toonde heeft volgens Le Parisien nu ook Olympique Marseille zich gemeld. De club heeft tussen de vijftien en achttien miljoen euro over voor de spits van AC Milan, die nog tot de zomer van 2013 onder contract staat.

Chelsea wil minimaal één topper aan zijn selectie toevoegen en denkt hierbij aan drie spelers. Manager Carlo Ancelotti zou volgens Daily Mail liefst Fernando Torres overnemen van Liverpool, maar ook Bayern München-aanvaller Thomas Müller is een goede optie. Het middenveld van Chelsea zou moeten worden versterkt met Raúl Meireles (FC Porto), meldt Daily Mirror.

Bekijk hier al onze video's