Transferdagboek 6/7: Robben, Sneijder en Van der Wiel

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Mundo Deportivo rept van de groeiende frustratie bij Barcelona, dat Cesc Fabregas wil weghalen bij Arsenal. De Catalaanse club beschikt volgens de Spaanse krant inmiddels over een plan B. Daarin vervult Arjen Robben een belangrijke rol, want de Oranje-aanvaller wordt hét doelwit mocht Arsenal het laatste bod op Fabregas afwijzen.

Transferdagboek 6/7: Robben, Sneijder en Van der Wiel

Het WK levert meer belangstelling op voor de Oranje-internationals. The Mirror weet dat Alex Ferguson zijn zinnen zet op Wesley Sneijder. De manager van Manchester United wil bijna dertig miljoen euro neerleggen om de middenvelder van Giuseppe Meazza naar Old Trafford te halen.

En dan nog Gregory van der Wiel. De naam van de Oranje-rechtsback wordt in verband gebracht met Real Madrid en Barcelona, terwijl ook Juventus interesse heeft in de Ajacied. Maar Bayern München schijnt de strijd te gaan winnen, met een bod van dertien miljoen euro.

Terwijl Luis Suarez vanaf de zijlijn moet toekijken hoe zijn ploeg het er tegen Nederland vanaf brengt, heeft Ajax ogenschijnlijk voor de Uruguayaan een nieuw aanvalsmaatje op de korrel. Volgens Football.fr maakt de Amsterdamse club zich sterk voor de komst van Dimitri Payet. Een overgang van de 23-jarige Fransman van Saint-Etienne, die zo'n vijf miljoen euro moet kosten, heeft een kans van slagen van 'tachtig procent'.

Zijn teleurstellende WK ten spijt, Fernando Torres blijft voor Chelsea dé gewenste versterking voor de komende jaren. Volgens Daily Telegraph is eigenaar Roman Abramovich naar Zuid-Afrika om de Spaanse spits voor zich te winnen. Liverpool zou het lieve sommetje van ruim vijftig miljoen euro overgemaakt krijgen.

Bekijk hier al onze video's