Transfervrije Brenet vervolgt loopbaan in Qatar

Reacties

Joshua Brenet vervolgt zijn loopbaan in Qatar. Alleen de medische keuring staat zijn overstap naar Al-Rayyan nog in de weg, zo is bevestigd aan Voetbal International.

Transfervrije Brenet vervolgt loopbaan in Qatar
© Pro Shots

Brenet zat zonder club, sinds FC Twente zijn contract eind vorig seizoen verscheurde wegens een strafzaak. De dertigjarige rechtsback kreeg een gevangenisstraf wegens het rijden zonder rijbewijs, hij ging daartegen in beroep. Sindsdien was het afwachten waar Brenet zijn loopbaan zou vervolgen. Zo werd de vleugelverdediger tevergeefs aangeboden bij Ajax.

Het gebrek aan wedstrijdritme hield bondscoach Dick Advocaat niet tegen om Brenet op te roepen voor Curaçao. Onlangs maakte de tweevoudig Oranje-international nog zijn eerste interlanddoelpunt tegen Saint-Lucia. Nu mag Brenet zich melden in Qatar. Als hij de medische keuring doorstaat, ligt er een eenjarig contract voor hem klaar bij Al-Rayyan.

Zo staat Brenet voor zijn tweede buitenlandse avontuur. Als speler van PSV, waarmee hij drie keer landskampioen werd, verdiende hij in 2018 al eens een transfer naar de Bundesliga. Als huurling van 1899 Hoffenheim keerde de Limburger op huurbasis terug in de Eredivisie bij Vitesse, voordat Twente hem in 2022 transfervrij overnam van Hoffenheim.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Brenet
Meer over J. Brenet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.