Treurnis van de transfermarkt: de hoop van deze spelers is vervlogen

Reacties

Na de drukte van de laatste transferdag zijn de stofwolken neergedaald. Naast lachende gezichten zijn er ook teleurstellingen te verwerken. Een greep uit het contingent spelers dat de hoop op een transfer zag vervliegen.

Treurnis van de transfermarkt: de hoop van deze spelers is vervlogen

Neymar
Neymar had zijn zinnen gezet op een terugkeer in Camp Nou. De Braziliaan had het na twee jaar wel gezien in Parijs en stuurde aan op een vertrek richting de oude bekende uit Barcelona. Een zomer vol speculaties en geruchten volgde, waarbij pas in de laatste weken voor de deadline het spel daadwerkelijk op de wagen kwam.

Uiteindelijk brak zijn status van duurste speler ter wereld hem op. PSG was weliswaar bereid mee te werken, maar de opmerking 'als het bod passend is' bleek de bottleneck. De Franse kampioen wilde simpelweg genoeg terugzien van de mega-investering in 2017. Het eerdere aanbod van Barcelona, dat door andere zomertransfers beperkt was in haar uitgaven, spelers te betrekken in de deal leverde geen doorbraak op. Ook de twintig miljoen euro die hij zelf inbracht werkte niet. Daags voor het sluiten van de markt koos Neymar eieren voor zijn geld en meldde te blijven in Parijs.

Dybala
Zijn perspectief was somber. Paulo Dybala hoefde niet te rekenen op veel speeltijd bij Juventus, de chemie op het veld met Cristiano Ronaldo ontbrak en dus leek een toekomst buiten Turijn de beste oplossing voor alle partijen. Over interesse geen gebrek. Manchester United, Torttenham Hotspur en Paris Saint-Germain werden met hem in verband gebracht. Maar Dybala zit nog immer bij De Oude Dame. Zijn persoonlijke eisen en de imagorechten bleken een te groot obstakel voor een transfer als oplossing voor een perspectiefarme situatie bij Juventus.

Taison
Taison zag voor hem een mooie toekomst weggelegd in San Siro. De 31-jarige Braziliaan, die in 2010 neerstreek in Oekraïne, droomde van een verhuizing naar AC Milan. De houding van zijn club Shakhtar Donetsk stond die droom in de weg. De Oekraïners hielden vast aan de contractueel vastgelegde dertig miljoen euro en weigerden met minder genoegen te nemen. Milan wilde op z'n beurt niet zoveel betalen voor de dertiger en koos in plaats van Taison voor het vastleggen van Ante Rebic. 'Gefeliciteerd met het verpesten van mijn droom', stuurde Taison verbitterd via Instagram de wereld in. 'Weer een droom verpest.'

Jérôme Boateng
Jérôme Boateng viert vandaag zijn 31-ste verjaardag. Het liefst had hij daags voor de heuglijke dag zijn cadeau al willen uitpakken, te weten een vertrek bij Bayern. De verdediger, die eerder ook al werd bedankt door bondscoach Joachim Löw, zag in Turijn een oplossing ontstaan voor zijn situatie in München. Juventus had een centrale verdediger nodig na het wegvallen van Giorgio Chiellini en Boateng zocht een nieuwe werkplek. Kortom, een ogenschijnlijk mooie match. De gesprekken met De Oude Dame bleken minder positief, zodat Boateng ervoor koos in München te blijven.

Gareth Bale
Bij plannen voor de grote verbouwing van Real Madrid was er geen plaats voor Gareth Bale. 'Zijn transfer is aanstaande', was het veelzeggende commentaar van trainer Zinedine Zidane. 'Voor alle partijen zou het goed zijn.' De woorden van de Franse coach zorgden voor irritaties in het kamp Bale. Ongenoegen en onvrede van beide kanten, zes weken later deed Zidane een beroep op de aanvaller uit Wales. Met zijn eerste La Liga-goal in 169 dagen behoedde hij De Koninklijke voor een nederlaag tegen Villarreal. De rode kaart was een smet op het optreden van Bale, die zodoende toch even op de gang moet staan in het verbouwde Real-huis.

Christian Eriksen
In de wandelgangen werd vooral Real Madrid genoemd als mogelijk nieuwe werkgever voor Eriksen, terwijl ook Manchester United belangstelling zou hebben. Tot een vertrek kwam het echter niet. 'Ik zou willen dat ik alles zou kunnen beslissen, zoals in Football Manager, maar zo werkt het niet', zegt Eriksen in Ektra Bladet. 'Of het een fout was om mijn vertrekwens uit te spreken? Nee, dat was het niet. Maar dit is de voetballerij en je weet nooit wat er in het voetbal kan gebeuren. Er komen altijd veel dingen bij kijken.'

Van Ronaldo tot Dost: deze transfers gingen net niet door

Victor Wanyama
Een privéjet stond klaar om Victor Wanyama naar Brugge te brengen om zijn nieuwe ploeg aan het werk te zien in de voorportaal van de Champions League. Met in het achterhoofd de dramatische vlucht van Emiliano Sala zei de middenvelder van Tottenham Hotspur toe in plaats van met het vliegtuig met de trein de oversteek te maken. Het Kanaal bleek uiteindelijk een brug te ver, door nieuwe (financiële) eisen van Tottenham en de speler haakte Club Brugge af.

Jaïro Riedewald
SC Paderborn kwam opborrelen als een uitweg voor Jaïro Riedewald, die bij Crystal Palace op een dood spoor zat en in Duitsland zijn vastgelopen carrière nieuw leven kon inblazen. De promovendus zag het zeker zitten in de 22-jarige verdediger, die met zijn flexibiliteit een ideale kandidaat was. 'We hebben ons intensief beziggehouden met hem', vertelde technisch manager Martin Przondziono. Tot een deal kwam het niet, ook niet met andere opties van Paderborn. 'Financieel hebben we ook onze grenzen. Het is ook geen groot drama. Het was mooi geweest nog iets te doen. Maar we hebben vertrouwen in onze huidige selectie.' Het vertrouwen dat Riedewald niet heeft bij Crystal Palace.

Jan-Arie van der Heijden
Jan-Arie van der Heijden zag een bui boven De Kuip hangen. De verdediger vreesde een seizoen aan de zijlijn na de stroom van defensieve nieuwelingen richting Feyenoord. Het Turkse Istanbul Basaksehir bood een reddingsboei. Andere mogelijk geïnteresseerde clubs waren al voorzien op het moment dat de Eredivisionist de boodschap naar buiten bracht dat Van der Heijden mocht vertrekken. Die reddingsboei uit Turkije bleek ook minder concreet dan gehoopt. En dus wacht Van der Heijden een (half) jaar in de dug-out.

Lars Veldwijk
Natuurlijk vindt Lars Veldwijk het geen probleem op Het Kasteel te blijven, maar het kriebelde toch bij de Zuid-Afrikaanse international. Zijn eerste transferdeadline was 21 augustus, want tot die datum was Sparta bereid zich soepel op te stellen. Daarna werd de 'absolute hoofdprijs' gevraagd, zo klonk het uit de mond van technisch manager Henk van Stee. Veldwijk hield hoop, tot op de laatste dag van de zomerse transfermarkt. Tevergeefs.

Veldwijk wacht spannende uren: 'Ik heb nooit gezegd dat ik weg wil bij Sparta'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.