Tribuneklucht bij Antwerp lijkt opgelost, dit was er aan de hand

Reacties

Antwerp heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een tijdelijke tribune in zijn Bosuilstadion, zoals VI recent al meldde. Daarmee komt er, als er op het stadhuis van Antwerpen althans groen licht verschijnt, een einde aan een vreemde situatie.

Tribuneklucht bij Antwerp lijkt opgelost, dit was er aan de hand
© Pro Shots

Als u de afgelopen jaren een thuiswedstrijd van The Great Old op televisie heeft gezien, kan het u amper zijn ontgaan: Tribune 2, de lange zijde tegenover de hoofdtribune, staat al een paar jaar leeg. De tribune is stokoud en mag derhalve niet meer worden gebruikt. Een oplossing kwam er alsmaar niet, vanwege een typisch Belgische klucht die we zo goed mogelijk gaan proberen uit te leggen.

Het was geen geldgebrek: Antwerp-eigenaar Paul Gheysens heeft geld genoeg, voorts kost het de club jaarlijks een smak geld om een tribune leeg te laten, ingewijden reppen van 25 miljoen euro, aangezien er een grote vraag naar kaarten is voor thuiswedstrijden van de club uit Deurne-Noord. De impasse ging wel over geld, en het zat als volgt.

De grond onder Tribune 2 is eigendom van Tania Mintjens, telg uit een welvarende Antwerpse familie. Zij wilde de grond wel verkopen, maar dan op voorwaarde dat Gheysens meer inspraak aan supporters zou geven, daar ging de grote baas niet mee akkoord. Dat hoeft ook niet om een tribune te bouwen, want Mintjens mag dan de eigenares zijn, de club heeft het zogeheten 'opstalrecht', hetgeen wil zeggen dat ze met de grond mogen doen wat ze willen, tot 2052 althans. En er is een optie om dat daarna nog met vijftig jaar te verlengen. Ook mag Antwerp de inkomsten uit die tribune tot die tijd houden.

Na 2102 zullen de erfgenamen van Mintjens het recht hebben om de gebouwen op hun grond te kopen voor een marktconforme prijs, te bepalen door een onafhankelijke instantie. Gheysens weigert dus nog altijd om er een tribune van te maken zoals de eerste twee die hij onder handen liet nemen en nu hypermodern zijn.

Op deze plek komt een tijdelijke tribune, als er geen bezwaren opduiken van bestuurders of buurtbewoners. Meerdere Vlaamse media melden dat Antwerp daarmee vijfduizend extra plekken in het stadion genereert, zodat er nu 21.000 mensen op de Bosuil kunnen komen kijken. Antwerp (lees: Gheysens) staat zelf in voor de financiering van het bouwwerk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.