Trio met Eredivisie-verleden verklaart overstap naar VAE

Reacties

Al-Nasr is vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland afgereisd voor een trainingskamp, met een selectie waar sinds kort een paar bekende gezichten tussen zitten voor de Nederlandse voetballiefhebber. ESPN sprak drie spelers van de ploeg, die zaterdag nog een curieus voorval meemaakte, over hun transfer.

Trio met Eredivisie-verleden verklaart overstap naar VAE
© Pro Shots

De Nederlandse enclave is deels toe te schrijven aan hoofdtrainer Alfred Schreuder, die afwezig was. Zijn broer Bart Schreuder leidde de oefenwedstrijd tegen TOP Oss en stond ESPN te woord. 'Het is financieel natuurlijk goed, en we staan een Nederlandse speelwijze voor. Dat is voor hen interessant. Mijn interpretatie is dat het misschien ook wel een factor dat er een springplank naar Saoedi-Arabië is. Het niveau? Dat is moeilijk te beantwoorden, maar ik denk wel dat we in de Eredivisie zouden blijven.'

Leroy Fer maakte recent de transfer vanuit Turkije. In de herfst van zijn carrière wilde de middenvelder graag nog een avontuur aangaan. 'De trainer heeft een heel grote rol gespeeld. Ik had in Turkije kunnen blijven, maar ik had een heel goed gevoel bij het plan van de trainer. Een nieuw avontuur lag me wel, ook gezien mijn leeftijd', aldus de 34-jarige Fer.

Ook jongere spelers worden verleid door het plan van Al-Nasr. Othmane Boussaid verruilde FC Utrecht in de huidige transferwindow voor de club uit het Midden-Oosten: 'Er waren meerdere redenen. De omgeving, de trainer. Die heeft me overtuigd om voor hen te kiezen in plaats van voor andere teams. Het niveau vind ik ook wel oké', aldus de Belg.

Ook zijn ploeggenoot in de Domstad, Marouan Azarkan, was wel te porren voor een avontuur in Dubai. 'Puur op gevoel. Ik heb het er met mijn familie ook over gehad. Ik wilde deze zomer ook weg bij Utrecht. Ik kwam weinig aan spelen toe, ook niet als ik fit was. Ik wilde gewoon vastigheid, dan ga je nadenken. Ik heb Alfred en mijn oud-trainer Edwin de Graaf (assistent bij Al-Nasr, red.) gesproken. Die hadden een goed plan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.