Trio snelle treffers helpt Utrecht aan zege op Roda

FC Utrecht heeft de ongeslagen thuisreeks verlengd. Tegen Roda JC boekte de ploeg van de afwezige coach Willem van Hanegem (griep) de vierde overwinning in vijf duels voor eigen publiek in de Eredivisie (3-1).

De strijd leek het eerste half uur redelijk gelijkop te gaan. Roda bleef goed overeind, totdat Utrecht in een tijdsbestek van zes minuten drie keer razendsnel toesloeg. Robin Nelisse gaf het laatste zetje nadat Cedric van der Gun de bal met buitenkant rechts op doel schoot.

De clubtopscorer van FC Utrecht schreef even later ook zijn dertiende doelpunt van het seizoen bij. Deze keer gaf Tom Caluwé van links voor en zette de toekomstige Antilliaanse international zijn hoofd succesvol tegen de bal.

Het feest in De Galgenwaard bleef op stoom omdat Utrecht in de 37ste minuut een strafschop kreeg. Davy De Fauw maakte hands en Gregoor van Dijk schoot raak, ook al zat doelman Bram Castro er dichtbij.

Na rust richtte Roda zich even op. De 3-1 van Andres Oper (kopbal, 53ste minuut) was hoopgevend. Het offensief leverde echter niets meer op. Zeker toen aanvoerder Marcel Meeuwis met twee gele kaarten moest vertrekken, zat de aansluiting er niet meer in.

Door de zege verkleinde Utrecht het gat met Roda tot één punt. De Limburgers blijven zevende op de Eredivisie-ranglijst, de Utrechters staan achtste.