Trio vrije trappen helpt PSV langs pover Sparta

PSV is de nieuwe koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren waren snel klaar met Sparta Rotterdam, dat de tegenstander op Het Kasteel aanvankelijk niets in de weg legde (1-4).

Liefst drie van de vier doelpunten maakte PSV uit vrije trappen. Het Rotterdamse muurtje zag er twee keer slecht uit. En bij de andere ging Sander Westerveld wel heel traag naar de hoek.

Op het openingsdoelpunt na - Danko Lazovic tikte al binnen een minuut binnen op aangeven van Kenneth Perez - kwamen alle goals voort uit dode spelmomenten. Mike Zonneveld had in de elfde minuut van bijna dertig meter succes met een lage knal die langs een woud van benen tegen de touwen ging.

Een kwartier later mocht Jefferson Farfán het proberen. De Peruaan krulde bal van ver, maar zonder grote snelheid over de muur. Westerveld had desondanks geen passend antwoord op de houdbare inzet.

Met 0-3 op het scorebord was de wedstrijd gespeeld. PSV vond het wel goed en Sparta kon maar zelden een vuist maken. En als de thuisploeg al eens gevaarlijk werd, was de afronding zeer matig.

Twintig minuten voor tijd maakte PSV het trio rake vrije trappen vol. Danny Koevermans legde opzij en het lage schot van Perez ging door de muur in het doel. Even later redde Sparta de eer uit een strafschop van Sjaak Polak na een overtreding op Arne Slot.

Met de derde overwinning op rij in de Eredivisie, en dankzij de nederlaag van Feyenoord bij FC Twente, klom PSV naar de eerste plaats. Het gat met Ajax en Feyenoord is twee punten. Sparta zakte naar de zestiende plaats.