Trotse Slot tikte in de rust nog een Liverpool-aanvaller op de vingers

Arne Slot heeft Liverpool geprezen voor de wijze waarop druk is gezet op Manchester United in de Premier League-topper van deze zondag. De manager van The Reds bleef zijn spelers ook bij een voorsprong wijzen op het belang van het leveren van veel energie.

Manchester United
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Na de 0-3 overwinning op de rivaal verscheen Slot met een glimlach voor de camera van Sky Sports. Hij was blij met de wijze waarop zijn team had standgehouden in de lastige fases en met hoe was toegeslagen als het kon. 'Als je naar Old Trafford gaat, zijn er momenten waarop je het lastig krijgt. Na die afgekeurde goal bleven we gelukkig spelen zoals we al deden. Volgens mij is deze zege verdiend', vertelde hij.

De Nederlander legde uit dat hij Dominik Szoboszlai links op het middenveld had laten spelen in plaats van rechts, vanwege de kansen en bedreigingen die hij op voorhand zag. Dat pakte goed uit, de Hongaar was vaak betrokken bij kansen voor de bezoekers, net als de uitblinkende Ryan Gravenberch. De snelheid waarmee Liverpool op het middenveld omschakelde na balverovering was indrukwekkend. Slot was blij met de energie die zijn spelers leverden: 'Er waren veel momenten waarop onze aanvallers agressief naar achteren bleven jagen. Dat is wat je nodig hebt om dit soort wedstrijden te winnen.'

Over een paar situaties was hij in dat opzicht voor rust niet tevreden. Hij legde in de kleedkamer in de rust de vinger direct op de zere plek. 'We waarschuwden de spelers dat United nog fanatieker druk zou gaan zetten. Ik liet ze drie momenten zien met een kans voor Mazraoui. Luis Díaz ging niet mee terug zoals hij hoorde te doen. Dat zijn momenten die een wedstrijd op zijn kop kunnen zetten op Old Trafford', aldus Slot.