Tuchel dolblij met Chelsea-middenvelder: 'Hij heeft zijn talent lang verstopt'

Reacties

Hij maakte in 2014 al zijn debuut voor Chelsea, maar zevenenhalf jaar later heeft Ruben Loftus-Cheek pas echt een hoofdrol opgeëist in de Londense spotlights. Manager Thomas Tuchel is onder de indruk van de 26-jarige middenvelder.

Tuchel dolblij met Chelsea-middenvelder: 'Hij heeft zijn talent lang verstopt'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Toen Tuchel vorig seizoen bij Chelsea begon, was Loftus-Cheek nog verhuurd aan Fulham. Bij terugkeerop Stamford Bridge afgelopen zomer, leek zijn perspectief op speeltijd gering. Met Jorginho en N'Golo Kanté stond immers een zeer complementair duo op het middenveld, terwijl Mateo Kovacic een luxe reserve is. Door een aantal blessures en schorsingen kwam Loftus-Cheek de laatste maanden toch meer aan spelen toe.

Tegen Southampton experimenteerde Tuchel met de Engelsman als rechterwingback, tegen Crystal Palace kwam hij zondag al vroeg in het veld voor Kovacic op het middenveld. Vanaf die plek maakte hij in de 65ste minuut de bevrijdende 1-0, zijn eerste doelpunt sinds mei 2019 (!). Tuchel was achteraf lyrisch over de optredens van Loftus-Cheek in de voorbije week.

'Hij was zeer, zéér sterk in de wedstrijden tegen Southampton en Real Madrid. Hij verdiende om te starten, maar we hadden een andere tactiek van Crystal Palace verwacht. We wisten al dat Ruben een enorme impact zou hebben als invaller, ik ben heel bij met hem. Hij heeft zijn talent en potentie lang verstopt in zijn carrière. Stap voor stap groeit zijn zelfvertrouwen', zei Tuchel achteraf tegen de BBC.

De ontwikkeling van Loftus-Cheek is interessant voor Chelsea, aangezien zich op het middenveld een aantal vraagstukken aandienen in de toekomst. Jorginho en Kanté beschikken over een contract dat in 2023 afloopt. Hetzelfde geldt voor Ross Barkley, terwijl Saúl Ñíguez komende zomer alweer terugkeer naar Atlético Madrid.

Opvallend was dat Jorginho in Madrid gepasseerd werd door Tuchel. De Italiaanse spelverdeler deed tegen Crystal Palace wel weer mee, maar kreeg de wind van voren van Tuchel, toen hij in de tweede helft te lang treuzelde in balbezit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.