Tuchel geeft uitsluitsel over meedoen De Ligt in Madrid

Reacties

Matthijs de Ligt zal woensdagavond starten voor Bayern München tegen Real Madrid. Dat heeft zijn trainer Thomas Tuchel bevestigd, de avond voor de return in de halve finale van de Champions League.

Tuchel geeft uitsluitsel over meedoen De Ligt in Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Dat deed de Duitse oefenmeester op een persconferentie in de Spaanse hoofdstad. 'Op dit moment hebben Eric Dier en Matthijs de Ligt een streepje voor op Min-jae Kim en Dayot Upamecano', sprak Tuchel. 'En Matthijs heeft groen licht gegeven. Ze verdienen het om samen te blijven spelen', liet Tuchel zich alvast enigszins in zijn kaarten kijken. De Ligt is dus hersteld van zijn blessure.

Hij liet zich ook ontvallen wat voor wedstrijd hij verwacht in het Bernabéu. 'We zullen allebei in fases het initiatief hebben, het zal op en neer golven. We zullen ons zeer goed moeten wapenen tegen de counters van Real, al spelen ze thuis wat aanvallender. Ze hebben daardoor misschien 51 procent kans, want dat is een voordeeltje. Het is een duidelijke situatie: de winnaar gaat naar Wembley, en wij willen dat worden', benadrukte Tuchel.

Zijn doelman Manuel Neuer weet ook dat hij de Nederlandse verdediger woensdag weer in de linie vóór zich heeft, en daar is de ervaren sluitpost blij mee. 'Solide verdedigen zal heel belangrijk zijn, en natuurlijk zijn we blij dat Matthijs terug is. We komen hier niet met angst. We hebben veel vertrouwen, we weten nog hoe we vorige week gespeeld hebben. Daar hadden we kunnen winnen, dus dan kan dat nu weer', vindt Neuer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.