Turkse topper levert Van Bronckhorst eerste nederlaag in Süper Lig op

Reacties

Galatasaray heeft Besiktas maandag de eerste competitienederlaag van het seizoen toegediend. Door het verlies in de Turkse topper is de achterstand van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op de koploper opgelopen tot acht punten.

Turkse topper levert Van Bronckhorst eerste nederlaag in Süper Lig op
Galatasaray
Galatasaray
2 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Besiktas liet in eigen huis nog geen kruimel liggen, maar op vreemde bodem is dat een ander verhaal. De uitduels met Trabzonspor en Gaziantep FK eindigden allebei in een gelijkspel. In het Ali Sami Yen Stadion wachtte met Galatasaray een tegenstander van een ander kaliber. De titelverdediger is uitstekend gestart aan het seizoen.

Door een doelpunt van Davinson Sánchez keek Besiktas binnen een kwartier tegen een achterstand aan. De oud-verdediger van Ajax zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Gabriel Sara, die halverwege de tweede helft ook het tweede doelpunt van Galatasaray voorbereidde. Dit keer vormde Victor Osimhen het eindstation. Ernest Muçi deed in blessuretijd nog iets terug, maar verder dan dat kwam Besiktas niet. 

Door de overwinning staat Galatasaray, waar Hakim Ziyech op de bank bleef zitten, na tien wedstrijden op 28 punten. Samsunspor volgt op 22 punnten, Fenerbahçe en Besiktas hebben allebei twintig punten. Daarbij moet worden aangetekend dat zowel Fenerbahçe als Besiktas een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.