Twee clubs worden rijk van naderende toptransfer Italiaanse EK-revelatie

Reacties

Riccardo Calafiori staat aan de vooravond van een overgang naar Arsenal. De verdediger van Bologna hoefde maandag al niet meer bij zijn huidige werkgever te komen opdagen, zo schrijven Italiaanse media, omdat de clubs een akkoord naderen over een miljoenentransfer. In Zwitserland duimt men mee voor een goede afloop. 

Twee clubs worden rijk van naderende toptransfer Italiaanse EK-revelatie
© Pro Shots

Calafiori (22) maakte pas begin juni zijn debuut voor de Italiaanse nationale ploeg en ging hierna mee naar het EK in Duitsland. In de groepsfase maakte hij een erg sterke indruk. Calafiori kreeg wel twee keer geel, tegen Albanië en Kroatië, waardoor hij er in de achtste finale niet bij was. In deze eerste knock-outronde werd Italië uitgeschakeld door Zwitserland.

Dat was een flinke teleurstelling, maar Calafiori kan terugkijken op een persoonlijk geslaagd toernooi, dat hem nu een toptransfer gaat opleveren. Arsenal heeft naar verluidt 45 miljoen euro (inclusief bonussen) voor de mandekker over. Juventus en Real Madrid hebben in de afgelopen dagen ook nog naar Calafiori geïnformeerd, weet Sky Sports, maar de verdediger zou zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar de Premier League.

Mocht de transfer inderdaad afgerond worden, dan maakt Bologna een enorme winst op Calafiori. Die moet het wel delen met de oude club van de verdediger. Bologna nam Calafiori vorig jaar voor vier miljoen euro over van FC Basel, dat wel afsprak dat het bij een eventuele volgende transfer vijftig procent van de winst zou gaan krijgen. Niet alleen in Italië, maar ook in Zwitserland vaart de zilvervloot dus binnen als Calafiori bij Arsenal tekent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.