Twee goals Iversen onvoldoende voor Noorwegen

Noorwegen kon niet gelukkig zijn met het gelijkspel tegen IJsland (2-2), dat ondanks een klein aantal kansen tot twee keer toe een achterstand kon wegpoetsen.

Twee goals Iversen onvoldoende voor Noorwegen

Steffen Iversen was de gevierde man bij Noorwegen. De 31-jarige aanvaller van Rosenborg BK was twee keer goed voor een voorsprong. Eén daarvan kwam uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Grétar Steinsson op Helstad. Maar de productie van Iversen leverde de formatie van bondcoach Åge Hareide een schamele oogst van een punt op.

IJsland kreeg in Oslo beduidend minder kansen dan de gastheren maar ging er wél zeer efficiënt mee om. Heidar Helguson en Eidur Gudjohnsen (foto) bleven koel voor het doel van Rune Jarstein. Veigar Pall Gunnarsson had zes minuten voor tijd het Noorse drama compleet kunnen maken. Na een fraaie combinatie met Gudjohnsen leverde de invaller een bekeken schot af. Tot opluchting van Noorwegen stond het aluminium een derde IJslandse treffer in de weg.

IJsland is op 11 oktober de tweede tegenstander van Nederland in de WK-kwalificatie. Vier dagen later volgt Noorwegen als opponent voor Oranje.

Bekijk hier al onze video's