Twee treffers Del Piero niet genoeg voor Juventus

Alessandro Del Piero (36) bewees met twee doelpunten andermaal zijn grote waarde voor Juventus. Desondanks bleef zijn ploeg steken op een gelijkspel tegen Catania (2-2).

In de negentiende minuut verzilverde Del Piero een strafschop en opende zo de score in het voordeel van De Oude Dame. Winst was voor Juventus belangrijk om in het spoor van AS Roma te blijven.

Zeven minuten voor rust zette Del Piero zijn team op 2-0; voor de Italiaan was het zijn 205de treffer in competitieverband.

Catania deed weinig meer dan de schade proberen te beperken, totdat Alejandro Darío Gómez tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte.

Het doelpunt zorgde voor hoop bij laagvlieger Catania. In blessuretijd gaf Juventus alsnog de overwinning uit handen. Francesco Lodi redde een punt voor Catania.

Door het gelijkspel staat Juventus op de zevende positie met drie punten achterstand op AS Roma. Foto: VI Images