Tweede nederlaag HSV onder leiding Stevens

Alemannia Aachen-Borussia Dortmund 1-4

Het in degradatienood verkerende Borussia Dortmund gaf tegen Alemannia Aachen duidelijk een teken van leven. De directe concurrent werd ruim geklopt. Verdediger Christian Wörns bracht de Borussen na een kwartier aan de leiding. In de tweede helft vergrootten Alexander Frei (tweemaal) en Tinga de marge. Vedad Ibisevic redde de eer voor de thuisclub.

Hamburger SV-VfB Stuttgart 2-4Met gecontroleerd en speltechnisch gezien uitstekend voetbal, overrompelde VfB Stuttgart de thuisclub volledig. Dankzij drie goals binnen het eerste half uur keek HSV bij het ingaan van de rust al tegen een 0-3 achterstand aan. De goals kwamen van Cacau, Sami Khedira en Roberto Hilbert. In de tweede helft maakte HSV minder fouten dan voor rust, maar de ploeg van Huub Stevens moest nog wel een vierde doelpunt (van Fernando Meira) incasseren, alvorens Rafael van der Vaart en de zijnen via David Jarolim en Ivica Olic iets terugdeden. Door deze nederlaag kent HSV toch weer degradatiezorgen, terwijl VfB Stuttgart van méér dan de tweede plaats mag dromen.

Hannover 96-Bayern München 1-2Hannover 96 leed tegen het zwakke Bayern, dat met Mark van Bommel en Roy Makaay aantrad, een ongelukkige nederlaag. Der Rekordmeister speelde in de eerste helft veel te passief. Het openingsdoelpunt van Arnold Bruggink was dan ook volkomen verdiend. Kort na rust elimineerde Martín Demichelis die voorsprong. Eén van de weinige kansen die Bayern nog kreeg leidde zowaar tot een doelpunt van Bastian Schweinsteiger. Hannover bleef jagen op de verdiende gelijkmaker. In de negentigste minuut was Vahid Hashemian daar dichtbij, maar Philipp Lahm stond in de weg.

Schalke04-Borussia Mönchengladbach 2-0De lijstaanvoerder speelde nogal plichtmatig tegen de nummer laatst van de Bundesliga. Zo langzamerhand zal de hoop van Gladbach-trainer Jos Luhukay om op het hoogste niveau te blijven spelen vervagen. Het verschil met de nummer voorlaatst, FSV Mainz, blijft vijf punten omdat die ploeg met 3-2 verloor bij VfL Wolfsburg. Bij Schalke stond Gerald Asamoah voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis. Hij maakte tegen Borussia zijn eerste doelpunt van het seizoen. Kevin Kuranyi kopte de ploeg uit Gelsenkirchen naar 2-0.