Twente besluit Europese droomweek met moeizame zege op NAC

FC Twente heeft zondagmiddag de vierde overwinning van dit Eredivisie-seizoen geboekt. Moeizaam ging dat wel, want er was een late penalty voor nodig om het compact verdedigende NAC Breda in de slotfase op de knieën te krijgen.

FC Twente
FC Twente
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Twente beleefde afgelopen week een droomstart in de Europa League door op Old Trafford te stunten met een gelijkspel tegen het Manchester United van Erik ten Hag (1-1). Zoveel indruk als de ploeg van Joseph Oosting woensdag maakte, zo weinig viel er zondag te genieten in De Grolsch Veste. Dat was ook de verdienste van NAC, dat met aanwinst Terence Kongolo centraal in een vijfmansdefensie heel weinig weggaf in Enschede.

Met die realistische benadering hoopte trainer Carl Hoefkens na drie nederlagen in uitduels het eerste punt op vreemde bodem te pakken. Aanvallend had NAC moeite om een vuist te maken, al kwam het eerste schot tussen de palen zowaar van de bezoekers uit Breda. Kacper Kostorz testte enkele minuten na rust of Lars Unnerstall de aandacht er nog bij had, maar kon de Duitse doelman niet verrassen met zijn afstandsschot.

Uiteindelijk slechtte Twente de Bredase muur alsnog in het laatste kwartier, op het moment dat Kongolo al moegestreden naar de kant was gegaan. Leo Greiml veroorzaakte een penalty, die werd benut door Ricky van Wolfswinkel. Sam Lammers, in Manchester de gevierde man, ging nog op zoek naar de 2-0, maar die viel niet meer. Twente staat derde en kan zich opmaken voor het volgende Europa League-duel met Fenerbahçe.