Twente en Hannover spelen gelijk in doelpuntrijke oefenwedstrijd

FC Twente heeft in een vriendschappelijke wedstrijd in Oostenrijk gelijk gespeeld tegen Hannover 96 (3-3). De achttienjarige invaller Harrie Kuster gaf met een doelpunt zijn visitekaartje af aan trainer Joseph Oosting.

In het oefenduel met de club die vorig seizoen zesde werd in de Tweede Bundesliga kwam Twente al vroeg op voorsprong. Michel Vlap werd in het strafschopgebied aangespeeld door de van Go Ahead Eagles overgekomen Bas Kuipers. De aanvallende middenvelder handelde handig in de kleine ruimte en schoot uit de draai raak: 0-1.

Hannover kwam in de 36ste minuut via Nicolo Tresoldi terug tot 1-1 en de Duitsers bogen de achterstand even later zelfs helemaal om. Sei Muroya klopte Lars Unnerstall: 2-1. Twente had nog veel tijd om die achterstand weg te poetsen, want in Oostenrijk werd vier keer dertig minuten gespeeld. Dat met als doel om de conditie zoveel mogelijk op te bouwen op weg naar de start van het nieuwe seizoen.

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint voor Twente op 10 augustus met een uitwedstrijd tegen NEC, een paar dagen daarvoor speelt de equipe ook in de voorronde van de Champions League. Maandag kent Twente zijn tegenstander.

Mogelijk is dan ook een rol weggelegd voor Harrie Kuster, het talent dat zich liet zien tegen Hannover. De achttienjarige middenvelder uit Zwolle toonde in de 56ste minuut zijn talent. Hij draaide fraai open in het strafschopgebied en krulde de bal de verre hoek in: 2-2. In het laatste half uur nam Twente de leiding. Sayf Ltaief rondde een snelle aanval op en tekende zo voor de winst - zo leek het althans. Een rake vrije trap van Brooklyn Ezeh bepaalde eindstand na 120 minuten op 3-3.