Twente en PSV pijnigen elkaar zonder winnaar

PSV heeft net als vorig seizoen punten verloren op bezoek bij FC Twente. De Tukkers bleken zeker net zo goed, zo niets iets beter in een aantrekkelijk duel waarin de finishing touch ontbrak (0-0).

Twente en PSV pijnigen elkaar zonder winnaar

Twente was voetballend machtiger. De nummer vier van vorig seizoen had de bal vaker, liet die makkelijker rondgaan en was vaker in het strafschopgebied van de landskampioen te vinden. De laatste pass was echter niet zuiver genoeg. En als de kans wel opgelegd was, won doelman Gomes het telkens van zijn belagers.

PSV had veel minder het initiatief in handen. Toch hadden de Eindhovenaren ook kunnen scoren. Net als bij Twente het geval was, liet ook de afronding bij PSV te wensen over. Zo schoot Kenneth Perez net naast en treuzelde Danko Lazovic te lang.

Hét moment waar Twente het langst over zal napraten, was de beslissing van scheidsrechter Roelof Luinge om de door hem toegekende strafschop alsnog in een vrije trap net buiten de zestien te veranderen. Zijn grensrechter Hans Olde Olthof zag namelijk dat de overtreding van Carlos Salcido op Stein Huysegems net voor de lijn was gemaakt. De vrije trap leverde Twente niets op.

Na rust golfde het spel nog vaker heen en weer. Invaller Youssouf Hersi stichtte veel gevaar, maar een Twentse goal kwam er niet. Voor PSV was Otman Bakkal heel dicht bij de winnende treffer, maar de voormalige huurling van Twente schoot hard en hoog tegen de paal.

Door het eerste puntverlies staat PSV twee punten achter op koploper Feyenoord. Ook Ajax en Vitesse kunnen zondag passeren. FC Twente heeft vijf punten na drie duels dit seizoen in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's