Twente geeft tweede zege van seizoen uit handen tegen Sparta

Reacties

FC Twente heeft de tweede zege van dit seizoen uit handen gegeven. De Tukkers leken een gelukkige overwinning te boeken dankzij een rake penalty van Sem Steijn, maar tegenstander Sparta Rotterdam sloeg na de vele gemiste kansen in de slotfase nog toe.

Twente geeft tweede zege van seizoen uit handen tegen Sparta
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Twente knokte zich eerder deze week knap terug in de Champions League-voorronde tegen Red Bull Salzburg, maar de 3-3 in eigen huis was niet genoeg om de volgende ronde te bereiken. Vier dagen later kwam Sparta op bezoek in Enschede en kreeg Twente de kans op herstel. De Tukkers maakten in de eerste helft echter geen goede indruk en zagen dat de beste kansen voor de bezoekers waren. Tobias Lauritsen raakte bijvoorbeeld de paal.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer los en raakte ook Twente het aluminium via Carel Eiting, die zijn schot uiteen zag spatten tegen de lat. Het houtwerk kreeg een hoofdrol in De Grolsch Veste. Mohamed Nassoh zorgde ervoor dat Sparta de lat raakte en even later was het Lauritsen die opnieuw tegen de paal schoot.

De spits van Sparta had niet bepaald de gelukkigste avond van zijn leven. Kort nadat hij voor de tweede keer de paal raakte, kreeg hij het niet voor elkaar om een mooie aanval van Sparta te verzilveren met een doelpunt. De kopbal van Lauritsen ging ver naast.

© Pro Shots

De missers kwamen Sparta aanvankelijk duur te staan, want Twente kreeg even later een penalty. Invaller Daan Rots ging naar de grond na een duel met Pelle Clement en de bal ging op de stip. Deze keer ging de bal niet tegen de paal of de lat, maar tegen de touwen. Steijn zette Twente vanaf elf meter op 1-0 en dat leek de beslissing in de wedstrijd, maar Sparta knokte zich nog terug.

Arno Verschueren schoot net over het doel van de thuisploeg, die zo met 1-0 leek te winnen. Toch viel de 1-1 nog via Lauritsen, die na zo veel missers en pech met de paal alsnog scoorde. Invaller Ayoub Oufkir, die eerder deze week zijn eerste profcontract tekende bij Sparta, gaf de assist op de spits. Mede doordat Nick Olij in de extra tijd een inzet van Steijn keerde, pakten Twente en Sparta allebei een punt in Enschede.

FC Twente Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.