Twente heeft Lammers op tijd binnen voor de Champions League

Reacties

Sam Lammers is speler van FC Twente. De spits tekent voor drie jaar in de Grolsch Veste, met een optie voor nog een seizoen. De Enschedeërs betalen zo'n 2,5 miljoen euro aan het Schotse Rangers FC om Lammers los te weken.

Twente heeft Lammers op tijd binnen voor de Champions League
© Pro Shots

Lammers (27) is op tijd aangesloten bij FC Twente om speelgerechtigd te zijn voor het Champions League-tweeluik met Red Bull Salzburg: de spelerslijst voor de wedstrijden op 6 augustus (in Oostenrijk) en de return zeven dagen later moet uiterlijk op 1 augustus worden aangeleverd. De Tilburgse goalgetter mag dus meteen meedoen.

De aanvaller brak door bij PSV en diende vervolgens SC Heerenveen, Atalanta, Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria voordat Rangers hem in 2023 kocht. Op Ibrox kon Lammers niet overtuigen, een verhuurbeurt aan FC Utrecht in de eerste maanden van dit kalenderjaar boden veel soelaas. Rangers had Lammers niet meer nodig en Twente was na het vertrek van huurling Myron Boadu in de markt voor een spits.

'Met de trainer en Arnold heb ik de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd', aldus Lammers via de clubkanalen. 'Ik heb daar een ontzettend positief gevoel aan overgehouden. Daarnaast spreekt de club FC Twente voor zich. Waar ze mee bezig zijn spreekt me heel erg aan. We gaan sowieso al Europees voetbal spelen en hopelijk gaan we de Champions League in. Ik ga mijn best doen om daar aan mee te helpen. De ambities van de club zijn groot en dat past wel bij mij. Ik ga proberen om met doelpunten of op een andere manier in het veld hierbij te helpen.'

'Het is ontzettend mooi dat we Sam Lammers voor de komende drie jaren aan FC Twente hebben kunnen binden', laat technisch directeur Arnold Bruggink weten. 'Hij is een heel complete spits met veel ervaring, zowel nationaal als internationaal. In het laatste half jaar bij FC Utrecht heeft Sam laten zien over welke capaciteiten hij beschikt. Hij scoort niet alleen gemakkelijk, maar is ook een uitstekende voetballer. Daarnaast past hij met zijn karakter uitstekend bij de spelersgroep en FC Twente. Met zijn komst blijkt dat FC Twente mede door het Europese programma weer een interessant podium is voor spelers. Sam sluit direct aan bij de groep.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.