Twente neemt genoegen met kleine zege

Excelsior heeft zijn meerdere moeten erkennen in FC Twente, dat alleen via Blaise N'Kufo het doel wist te vinden (0-2).

FC Twente speelde het verzorgde voetbal op Woudestein waar de ploeg afgelopen seizoen al om werd geroemd. De Tukkers hadden op Woudestein dan ook het meeste balbezit, maar konden dat niet omzetten in een ruime marge. twee keer stond de lat in de weg.

Echt noodzakelijk was het niet dat FC Twente doordrukte. De ploeg van Fred Rutten kon immers vanaf de negende minuut al bogen op een voorsprong. Op aangeven van Luke Wilkshire had N'Kufo via de onderkant van de lat raak gekopt.

De magere score bood Excelsior uitzicht op een positief resultaat. Maar de Kralingers, die net als afgelopen seizoen gokten op snelle uitvallen, moesten na zeventig minuten het hoofd definitief buigen. N'Kufo maakte vanaf de strafschopstip 2-0 na een overtreding van keeper Ronald Graafland op de Zwitserse spits.