Twente-opponent Lazio gaat met tien man onderuit bij Juventus

Lazio heeft met tien man bijna een punt uit het vuur gesleept op bezoek bij Juventus, maar kort voor tijd ging het alsnog mis. Alessio Romagnoli kreeg al na 24 minuten een rode kaart en in de slotfase groeide ook Mario Gila uit tot schlemiel.

Juventus
Juventus
1 - 0
Lazio
Lazio

Halverwege de eerste helft was het Dusan Vlahovic die met een uitstekende pass Pierre Kalulu wegstuurde. De verdediger ging op het doel van Lazio af en net buiten het strafschopgebied haalde Romagnoli hem neer. Net als bij Tijjani Reijnders eerder op de dag kon de scheidsrechter niet anders dan een rode kaart geven.

De tackle van Romagnoli leek goud waard voor Lazio, want een bijna zeker doelpunt werd voorkomen. En met tien tegen elf slaagde de ploeg van trainer Marco Baroni er lang in het op 0-0 te houden. Tot vijf minuten voor tijd, toen Gila met een eigen doelpunt voor de 1-0 eindstand zorgde. Eerder had Vlahovic al de lat geraakt.

Door de overwinning heeft Juventus nu veertien punten uit acht duels, waarmee de club uit Turijn derde staat in de Serie A. Ook Lazio staat na acht wedstrijden op veertien punten, maar bezet - ook nog onder AC Milan - de vijfde plaats. Donderdag gaan de Romeinen op bezoek bij FC Twente in de Europa League.