Twente tegen Salzburg dun in de rechtsbacks na vertrek Sampsted

Reacties

FC Twente zit dinsdag dun in de rechtsbacks voor de return tegen Red Bull Salzburg. De Tukkers bevestigen daags voor het tweede duel in de derde voorronde van de Champions League dat Alfons Sampsted op huurbasis vertrekt. Bovendien is Youri Regeer er waarschijnlijk niet bij.

Twente tegen Salzburg dun in de rechtsbacks na vertrek Sampsted
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 3
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Regeer startte vorige week nog in de basis in Oostenrijk, maar viel zaterdag tijdens het competitieduel met NEC al in de eerste helft uit. De twintigjarige ex-Ajacied kreeg een tik in zijn nek en heeft daar nog veel last van, vertelde trainer Joseph Oosting maandagmiddag tijdens een persmoment.

Zijn mogelijke vervanger heeft Twente inmiddels uitgezwaaid. Sampsted wordt verhuurd aan Birmingham City. De League One-club heeft een optie tot koop op de IJslandse back, die in januari 2023 transfervrij overkwam van Bodø/Glimt. Sindsdien kwam de 26-jarige verdediger 44 keer in actie.

Dit seizoen kon Sampsted nog niet op speeltijd rekenen, mede doordat zijn vertrek zich al enige tijd aankondigde. Twente heeft Bart van Rooij op het oog als vervanger. Oosting bevestigde maandag dat hij net als technisch directeur Arnold Bruggink gecharmeerd is van de 23-jarige rechtsback van NEC.

Tegen Salzburg zal Oosting moeten improviseren aan de rechterkant. De kans is aanwezig dat linksback Anass Salah-Edinne dinsdagavond op die positie staat. Aan de linkerkant heeft Twente, dat een 2-1 nederlaag moet goedmaken, met Bas Kuipers nog een andere goede optie.

Oosting heeft hoe dan ook vertrouwen voor de return in Enschede. 'We hebben een plan voor morgen', zegt de trainer op de clubwebsite. 'We hebben vertrouwen in dat plan. We moeten lef tonen en de wil tonen om een ronde verder te komen tegen een goeie tegenstander.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.