Twente Vrouwen overklassen Ajax in strijd om Super Cup

FC Twente heeft op glansrijke wijze de eerste prijs van het seizoen gepakt in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Mede dankzij drie goals van Kayleigh van Dooren werd het duel met Ajax om de Super Cup met 6-1 gewonnen door de Tukkers.

Twente speelde als landskampioen thuis tegen de bekerwinnaar. In Enschede kwamen de bezoekers uit Amsterdam binnen het halfuur op voorsprong. Dat gebeurde via Lotte Keukelaar, die na een knappe dribbel scoorde met een van richting veranderd schot (0-1)

Twente reageerde direct. Van Dooren knalde de bal een minuut na de tegentreffer al van dichtbij tegen de touwen. Ze raakte even later de lat, maar maakte vlak voor rust alsnog de 2-1. Twente nam dankzij Nikée van Dijk in de 57ste minuut meer afstand. Met het maken van de 3-1 gaf de 21-jarige aanvaller haar Twente-debuut meer kleur.

Voor Van Dijk was een belangrijke rol weggelegd, maar het was uiteindelijk toch echt de middag van Van Dooren. De Oranje-international had na ruim een uur haar hattrick te pakken. Van Dooren scoorde uit een vrije trap en deelde met de 4-1 de genadeklap uit aan Ajax. Het ging in de slotfase van kwaad tot erger voor de Ajacieden. Invaller Jaimy Ravensbergen scoorde twee keer en bepaalde de eindstand zo op 6-1.