Udinese heeft aan remise genoeg voor vierde plaats

Na een gelijkspel tegen kampioen AC Milan heeft Udinese zich geplaatst voor de voorronde van de Champions League. Lazio eindigde als vijfde op basis van het onderlinge resultaat.

Udinese - AC Milan 0-0Voorafgaand aan de laatste speelronde had nummer vier Udinese twee punten voorsprong op Lazio en aangezien in Rome met 3-2 werd verloren, terwijl Udinese thuis met 2-1 won, wist de ploeg van trainer Francesco Guidolin dat een gelijkspel voldoende was voor de vierde plaats. Maar een salonremise werd het niet in Stadio Friuli, want beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden.

Voor rust hielden beide ploegen elkaar in balans, maar in de tweede helft was het Udinese dat een paar keer dicht bij een treffer was. Gökhan Inler zag zijn inzet via de paal en lat uit het doel stuiteren, terwijl Marco Amelia een door Clarence Seedorf veroorzaakte strafschop keerde. Serie A-topscorer Antonio Di Natale (foto, 28 doelpunten) zag de Milan-doelman knap redding brengen.

De misser had echter geen gevolgen voor Udinese, aangezien het 0-0 bleef in Udine. De club plaatste zich daardoor voor de voorronde van de Champions League voor komend seizoen.

Overige uitslagenLecce - Lazio 2-4AS Roma - Sampdoria 3-1Juventus - Napoli 2-2 Foto: VI Images