Ueda grijpt direct zijn kans na zorgelijke aftocht Gimenez

Santiago Gimenez is zondagmiddag per brancard van het veld gegaan tijdens het competitieduel van Feyenoord met NAC Breda. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was, blesseerde de Mexicaanse spits zich. Ayase Ueda verving hem en scoorde direct.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Gimenez scoorde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en het uitduel met PEC Zwolle (1-5) twee keer, maar maakte de laatste wedstrijden een ongelukkige indruk en kon ook tegen NAC het verschil niet maken in het eerste half uur. En vervolgens sloeg het noodlot toe.

Gimenez zette na 25 minuten aan voor een sprintje om NAC-verdediger Jan Van den Bergh af te jagen na een doeltrap, toen hij naar zijn hamstring leek te grijpen. De 23-jarige spits ging vervolgens langs de zijlijn op de grond liggen en werd per brancard van het veld gedragen.

Ueda kwam voor Gimenez in de ploeg en uitgerekend de Japanse spits brak een paar minuten na zijn entree de ban voor Feyenoord. Uit een voorzet van Gijs Smal maakte de 26-jarige aanvaller zijn eerste goal van het seizoen voor de Rotterdammers en zijn zesde in totaal.

Van held naar schlemiel: 'Feyenoord had Gimenez moeten verkopen'