Ueda ruikt zijn kans: 'Ik wil de vaste eerste spits van Feyenoord worden'

Reacties

Door het wegvallen van Santiago Gimenez krijgt Ayase Ueda voorlopig de kans om zich te laten zien in de spits bij Feyenoord. De Japanner is vastberaden om die kans ook te pakken.

Ueda ruikt zijn kans: 'Ik wil de vaste eerste spits van Feyenoord worden'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Gimenez liep vorige week tegen NAC Breda een bovenbeenblessure op en staat naar verwachting zo'n drie maanden buitenspel. Daardoor schuift Ueda, die Gimenez vorige week al verving en toen meteen scoorde, een plekje op in de pikorde.

Tegen NEC stond Ueda zaterdag in de basis. In Nijmegen kon de aanvaller een volgende Feyenoord-misstap (1-1) niet voorkomen. 'Dat is teleurstellend', vertelde Ueda na afloop via een tolk aan ESPN. Vervolgens werd hij gevraagd hoe hij keek naar zijn kansen op veel meer speelminuten, nu Gimenez in de lappenmand zit.

'Ik wil deze kans benutten', liet Ueda optekenen. 'Het liefst had ik deze kans niet op deze manier (met een blessure van Gimenez, red.) gekregen, maar een kans is een kans. Ik wil de eerste spits van Feyenoord worden.'

Ueda is reeds ruim een jaar bij Feyenoord, maar moest het vooralsnog vooral doen met invalbeurten. 'Toch ben ik beter geworden in het afgelopen jaar', meende de spits. 'Het niveau bij Feyenoord is echt hoog. Het verschil tussen de Japanse ploeg en Cercle Brugge en Feyenoord is puur de minuten die ik kan maken. Ik kijk ernaar uit om meer te gaan spelen.'

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord werkt toe naar de Champions League-wedstrijd bij Girona. Op VI PRO volgen we de stroeve start onder Brian Priske.

Pieter Zwart analyseert het duel tussen NEC en Feyenoord.
Feyenoord bezig aan slechtste seizoenstart sinds 2019/20.
Over de prima start van Inbeom Hwang.
In de Dick Voormekaar Podcast Extra wordt Ayase Ueda besproken.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.