Ueda wijst Japan de weg naar doelpuntrijke zege, ook Ogawa scoort

Japan heeft dinsdagavond ook zijn derde wedstrijd in de Aziatische WK-kwalificatiereeks gewonnen. Ayase Ueda gaf met twee treffers de aanzet voor een simpele overwinning op Bahrein.

Bahrein
Bahrein
0 - 5
Japan
Japan

Ueda moet bij Feyenoord nog altijd voorrang verlenen aan Santiago Giménez in de spits, maar is bij Japan wel verzekerd van een basisplaats. Afgelopen donderdag onderscheidde de 26-jarige aanvaller zich al met een knappe assist tijdens de monsterzege op China, vijf dagen later vond hij zelf het net op bezoek bij Bahrein.

Acht minuten voor rust mocht Ueda aanleggen vanaf de stip en schoot hij onberispelijk raak. Kort na de hervatting verzorgde de 28-voudig international ook de 0-2 door in een vol strafschopgebied uit de draai de verre hoek te vinden. Zo staat de voormalig aanvaller van Cercle Brugge nu op veertien doelpunten voor Japan.

Daarna liep Japan verder uit naar opnieuw een doelpuntrijke zege. Na een combinatie met Ueda maakte Hidemasa Morita er na een uur 3-0 van en kort daarna pikte de middenvelder van Sporting Portugal ook zijn tweede doelpunt mee. Het slotakkoord was voor NEC-spits Koki Ogawa, die als vervanger van Ueda van dichtbij raak kopte.