UEFA Cup-winnaar Ono vindt het op 44-jarige leeftijd genoeg geweest

Reacties

Shinji Ono stopt dit jaar met voetballen. Dat heeft de Japanner met een rijk verleden bij Feyenoord bekendgemaakt op zijn verjaardag. Ono, die nu 44 is, bracht de laatste jaren door in zijn thuisland.

UEFA Cup-winnaar Ono vindt het op 44-jarige leeftijd genoeg geweest
© Pro Shots

Ono speelde twee periodes in Europa en was in Rotterdam uiterst succesvol. Voor Feyenoord kwam hij bijna vijf jaar uit, van 2001 tot en met begin 2006. Hij speelde in totaal 112 wedstrijden in de Eredivisie, maar beleefde zijn hoogtepunt in Europees verband. Ono kwam pas na de voorrondes van de UEFA Cup in het elftal van Feyenoord, maar bleek al snel een onmisbare kracht.

Shinji Ono werd, met ontzettend veel Japanse journalisten in zijn kielzog, al heel snel een cultheld in Rotterdam.
© Pro Shots
Shinji Ono werd, met ontzettend veel Japanse journalisten in zijn kielzog, al heel snel een cultheld in Rotterdam.

Voor de Japanner werd het nog even spannend toen hij geschorst was voor de returnwedstrijd in de halve finale, maar Feyenoord hield Internazionale op een gelijkspel en ging naar de finale. Daarin speelde Ono 85 minuten mee tegen Borussia Dortmund en won hij de UEFA Cup. Een kleine vier jaar na de Europese triomf vertrok hij bij Feyenoord en keerde hij kort terug naar Japan. Tussen 2008 en 2010 stond hij nog onder contract bij VfL Bochum en daarna speelde hij ook nog enkele jaren in Australië.

Dit seizoen kwam Ono nauwelijks meer aan de bak bij zijn werkgever Hokkaido Consadole Sapporo, behoudens twee bekerduels. De middenvelder nam via Instagram afscheid. 'Mijn voeten, die mij al 39 jaar vergezellen sinds ik voor het eerst voetbal ontdekte, laten mij weten dat ze rust nodig hebben. Aan het einde van dit seizoen stop ik met voetballen. Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan en ik hoop zoveel mogelijk betrokken te zijn bij die duels. Bedankt voor de steun tot aan het einde.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.