UEFA haalt uit na woorden over staking: 'De grootverdieners klagen'

Reacties

UEFA-president Aleksander Ceferin geeft toe dat de indeling van de speelkalender zijn limiet heeft bereikt, maar is ook kritisch op de spelers die dreigen met een staking. Dit sprak hij uit op een conferentie van de European Clubs' Association, de vertegenwoordiger van profclubs in Europa.

UEFA haalt uit na woorden over staking: 'De grootverdieners klagen'
© Pro Shots

Ceferin heeft eerder al aangegeven dat er wat hem betreft geen nieuwe wedstrijden bijkomen op de speelkalender. 'We moeten erkennen dat de wedstrijdkalender op de volledige capaciteit zit, de grenzen zijn bereikt', was de preses duidelijk. Toch ziet hij verschillen. 'De impact is heel verschillend tussen clubs en spelers. Sommige clubs en spelers zijn overbelast, andere clubs hebben overcapaciteit', doelde hij op de clubs die niet actief zijn in Europese toernooien en ook weinig internationals in de selectie hebben.

Vervolgens stipte Ceferin aan dat volgens hem het geklaag uit een bepaalde hoek komt in de voetballerij. 'Ik wil dit graag toevoegen aan mijn verhaal: wie klaagt er? De spelers met de hoogste salarissen en de clubs met de meeste topspelers. De spelers die niet veel verdienen en de clubs die met moeite een sterk elftal op de been kunnen brengen, klagen niet. Zij houden ervan om te voetballen.'

De geluiden van overbelasting komen met name uit Engeland. Zo praatte Rodri, vlak voordat hij zwaar geblesseerd raakte, als een van de eersten over een eventuele staking van voetballers. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk heeft ook herhaaldelijk gesproken over de volle speelkalender.

Ook kritiek vanuit topclub
Jan-Christian Dreesen, directeur van Bayern München is ook kritisch op het stakingsdreigement. 'Het is niet juist dat we bedreigd worden door mensen die qua inkomen bovenaan staan. Er zijn veel andere voetballers die er niet over praten.'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.