UEFA kiest voor Franse scheidsrechter tijdens Nederland - Turkije

Reacties

Clément Turpin is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter van het duel tussen Nederland en Turkije in de kwartfinale van het EK. De Fransman was erbij op een voor Oranje ander belangrijk moment.

UEFA kiest voor Franse scheidsrechter tijdens Nederland - Turkije
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

Turpin floot Oranje driemaal eerder en in 2021 voor het laatst. Dat was tijdens Nederland - Noorwegen in De Kuip, door een 2-0 overwinning verzekerde het Nederlands elftal zich van een plek op het WK in Qatar. De wedstrijd werd overigens in een lege Kuip afgewerkt, wegens de coronacrisis van toen. Turpin is in Nederland ook bekend van de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in 2015, waarin hij rode kaarten uitdeelde aan Mitchell te Vrede en bankzitter Erwin Mulder.

Voor Turpin wordt het zijn derde EK-wedstrijd van dit jaar en zijn zevende EK-wedstrijd in totaal. Eerder tijdens dit Europese eindtoernooi kreeg hij de eer om de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland te fluiten, daarna was hij leidsman bij de groepswedstrijd Engeland - Slovenië.

Oranje heeft een louter positieve balans onder Turpin. Naast de eerder genoemde 2-0 tegen Noorwegen won Nederland ook van Engeland (2019, 3-1 na verlenging in de Nations League) en Kazachstan (2015, 1-2 in de EK-kwalificatie) onder leiding van Turpin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.