UEFA laat Nederlanders links liggen in EK-elftal, Spanje levert zes spelers

Reacties

De UEFA heeft geen Nederlanders opgenomen in het elftal met beste spelers van het EK 2024. Met zes spelers mag Europees Kampioen Spanje zich hofleverancier noemen.

UEFA laat Nederlanders links liggen in EK-elftal, Spanje levert zes spelers

Spanje won zondag voor de vierde keer het EK door in de finale af te rekenen met Engeland. Na de eindstrijd in Berlijn riep de UEFA Rodri uit tot beste speler van het toernooi en Lamine Yamal tot grootste talent van het toernooi. Samen met Marc Cucurella, Dani Olmo, Fabián Ruiz en Nico Williams vormen zij de Spaanse delegatie in het team van het toernooi.

Dat bestaat verder uit Mike Maignan, William Saliba (beiden Frankrijk), Manuel Akanji (Zwitserland), Kyle Walker (Engeland) en Jamal Musiala (Duitsland). Cody Gakpo kroonde zich tot gedeeld topscorer van het EK, maar zag zijn prestatie niet worden beloond met een plekje in het elftal met beste spelers van het toernooi.

Een twaalfkoppige groep waarnemers, onder wie Frank de Boer, Fabio Capello, David Moyes en Ole Gunnar Solskjaer, is verantwoordelijk voor de samenstelling van het team.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.