UEFA-president Ceferin denkt aan salarisplafond

Reacties

Om de uitwassen te voorkomen denkt de UEFA aan een salarisplafond. President Aleksander Ceferin wil een voorstel neerleggen bij de Europese Commissie.

UEFA-president Ceferin denkt aan salarisplafond

In de tijden van steeds hogere salarissen en afkoopsommen denkt de Sloveen aan beperkingen. Een salarisplafond is een optie die wordt bekeken. Clubs zouden een maximumbedrag per jaar mogen besteden aan salarissen voor de complete selectie.

'Ik ben niet zeker of het mogelijk is. We maken binnenkort een nieuw voorstel', aldus Ceferin tegen Kicker. De Europese Commissie kan dan het voorstel beoordelen op rechtmatigheid.

De UEFA-president had vorig jaar zijn zorgen geuit over het grote aantal spelers dat onder contract staat bij een beperkt aantal clubs. Bayern München-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge had toen ook maatregelen als een salarisplafond geopperd.

'Het gaat niet alleen om een salarisplafond, maar ook om andere maatregelen, zoals het aan banden leggen van de grotte van de selecties of het aanpakken van de huurconstructies', zei Rummenigge. 'Er zijn clubs die 22 spelers verhuren. Andere clubs kopen alleen maar spelers om de concurrentie te verzwakken. In Italië heeft een club 103 spelers onder contract staan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.