UEFA-president: 'Man City als CL-winnaar? Geen probleem'

Reacties

Bij de UEFA is er absoluut geen sprake van frustratie tegenover Manchester City, zo heeft president Aleksander Ceferin benadrukt. De bestuurder heeft zich voor het eerst uitgesproken over de straf voor de Engelse grootmacht.

UEFA-president: 'Man City als CL-winnaar? Geen probleem'
© Pro Shots

Door het overtreden van Financial Fair Play-regels is Man City voor twee seizoenen uitgesloten voor Europees voetbal. De club is bij het internationale sporttribunaal CAS in beroep gegaan tegen die straf. Het is nog afwachten welke gevolgen dat heeft. De zaak was het grote onderwerp bij het interview van Ceferin met Sky Sports.

Hoe wordt er binnen de UEFA nu aangekeken tegen City? 'Net als bij andere clubs, ze zijn een van onze wapens, ik heb respect voor ze. Ik wil niet dat er nu gezegd wordt: ze houden nu vast niet van Manchester City. We houden van ze, ze zijn een van onze clubs. Dit proces staat er los van, ik bemoei me er niet mee. De eerste reden dat ik er inhoudelijk niets over zeg, is dat ik er niets van weet. Ten tweede is het ook niet correct om als president te praten over een zaak die bij een onafhankelijke partij ligt', antwoordde de Sloveen.

Ceferin vertelde vervolgens niet te weten of de zaak nog voor de start van het komende seizoen kan worden afgerond bij het CAS. Met bestuurders van Man City heeft hij nog niet gesproken sinds de straf op 14 februari werd uitgesproken. 'Als ze naar een finale komen of ze zijn bij een andere wedstrijd in de Champions League, dan zullen we elkaar ontmoeten. Maar ik ga niet over de zaak praten. Ik ken de leiders van de club ook niet erg goed. Ik heb de president volgens mij twee keer ontmoet en de algemeen directeur vier of vijf keer', sprak de UEFA-baas.

De sanctie voor City zou een extra lading krijgen als de ploeg van Pep Guardiola dit seizoen de Champions League wint. Met het verslaan van Real Madrid bij de heenwedstrijd in de achtste finale (1-2) is een volgende stap op weg daarnaartoe in ieder geval al gezet. Is het voor de niet vervelend dat een eventuele winnaar de titel niet kan verdedigen? Ceferin: 'Ze speelden erg goed tegen Real Madrid, mooi voetbal. Wie de Champions League ook wint, het is altijd goed. Bij iedere club vind ik het mooi. Bij City is het ook geen probleem. Ik wil graag een fantastische finale zien in Istanbul, daar is het mij om te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.