Ugarte kan debuteren voor United, concurrent Zirkzee nog niet bij selectie

Reacties

Manuel Ugarte kan op bezoek bij Southampton zijn debuut maken voor Manchester United. De zomeraanwinst is beschikbaar voor het duel in het St. Mary's Stadium. Dat geldt nog niet voor Rasmus Højlund, de concurrent van Joshua Zirkzee.

Ugarte kan debuteren voor United, concurrent Zirkzee nog niet bij selectie
Southampton
Southampton
0 - 3
Manchester United
Manchester United

United nam Ugarte eind vorige maand voor minimaal vijftig miljoen euro over van PSG. De wedstrijd tegen Liverpool kwam nog te vroeg voor de Uruguayaanse middenvelder, die tegen Southampton zijn eerste minuten in het shirt van United kan maken. 'We hebben hem allemaal zien spelen voor Uruguay', zei Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het bezoek aan Southampton.

In het kader van de WK-kwalificatie kwam Ugarte met Uruguay in actie tegen Paraguay en Venezuela. Beide wedstrijden eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. Meteen na het bezoek aan Venezuela stapte Ugarte in het vliegtuig naar Manchester. 'Hij is vanmiddag teruggekeerd en is beschikbaar voor de wedstrijd', aldus Ten Hag.

Strijd met Casemiro
De manager van United kan Ugarte goed gebruiken. Casemiro verkeert bepaald niet in de vorm van zijn leven en speelde tegen Liverpool een hoogst ongelukkige wedstrijd. Ten Hag zag zich genoodzaakt om de routinier in de rust in de kleedkamer achter te laten. De vraag is of Ugarte zijn Braziliaanse concurrent meteen uit de basis verdringt.

Wie in ieder geval niet gaan starten, zijn Højlund en Luke Shaw. De revalidatie van beide spelers verloopt volgens Ten Hag voorspoedig, maar een plek in de wedstrijdselectie komt nog te vroeg. Dat betekent dat de weg naar een basisplaats open ligt voor Zirkzee. Het uitduel met Southampton begint zaterdag om 13.30 uur.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.